- Man får bare la seg imponere

Try befester topplasseringen, mens We Are Live er årets reklamebyrå-klatrer.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman Journalist

I fjor kunne byråleder Kjetil Try heve armene seierssikkert over hodet etter at Try reklamebyrå ble utropt til Årets Reklamebyrå for 15. året på rad. Seiersrekken syntes uendelig, selv om datterbyrået Pol pustet moderselskapet i nakken poengmessig.

Også i år kan Try heve hendene over hodet, for byrået har klart bragden å vinne for 16. året på rad. Men der avstanden til Pol i fjor var forsvinnende liten, øker denne noe i år. Generelt hever reklamebyråene seg – nesten alle byråene på årets Topp ti-listen har forbedret sin skåre.

- Det er sikkert mange som tenker at det er kjedelig med samme vinner hvert år - men det er markedet som taler, vi bare teller. Sånn er det, og da får man bare la seg imponere nok en gang, sier fagansvarlig Ingvar Sandvik i Kantar Media om årets vinner.

Byråleder Kjetil Try innrømmet etter seieren i fjor, at han er spent før hver kåring.

- Vi er kjempespente hvert år, men ydmyk er jeg ikke lenger. Jeg føler vi har gjort en brukbar jobb, men tar det på ingen måte som en selvfølge, uttalte Kjetil Try i fjor fra scenen etter å ha innkassert sin 15. Byråprofilseier.

Og også Sandvik i Kantar har merket seg at Try rykker litt fra konkurrentene i år.

- I fjor var det meget close race - men det ser ut som om Try nå faktisk kliver litt fra igjen. Pallen er den samme for tredje året på rad - så også Pol og Anti står seg godt. Try som byrå har hatt en unik evne til å være sulten hele veien. De prøver noe nytt, etablerer nye enheter og selskaper, vinner fortsatt lassevis med priser og leverer gode resultater. Deres sterkeste utfordrer er jo også født innenfor egne vegger, så kanskje det er resepten for aldri å temme sulten, undrer han.

Årets Reklamebyrå 2018Dette er Norges beste reklamebyråer

Plass Byrå Plass 2017
1. Try (1)
2. Pol (2)
3. Anti (3)
4. Kitchen (5)
5. Anorak (4)
6. We Are Live (10)
7. SMFB (6)
8. Los & Co (7)
8. Schjærven (8)
10. Per Høj (-)

Urangert: Dinamo, Ernö, Futatsu, McCann og Nord DDB.
Urangerte byråer er presentert i alfabetisk rekkefølge. 

We Are Live klatrer mest

Det er altså likt i toppen på årets liste – med Try, Pol og Anti. I år har Kitchen snappet fjerdeplassen foran nesa på Anorak, som havner på en femteplass i år. Årets klatrer må sies å være We Are Live, som klatrer fra en tiendeplass i 2017, til en sjetteplass i år.

- Kitchen har vært i fin fremdrift siden 2014-kåringen! Sakte, men sikkert er de på vei tilbake i toppsjiktet. Vi ser både på plassering og oppnådde poeng at omdømmet bedres. Man kan anta at langsiktig og målrettet jobbing har båret frukter over tid - kanskje litt ubemerket? Det skal bli spennende å se hvordan ytterligere samarbeid med Starcom gir utslag. Starcom har jo levert solid over flere år i mediebyrå kategorien, sier Ingvar Sandvik.

Dinamo er ute av Topp ti listen i år, og havner på «urangert plass». Dette gir plass til Per Høj, tidligere Saatchi & Saatchi, som kaprer tiendeplassen på listen.

Try Reklamebyrå er også suveren når byrået sammenliknes med alle de andre byråene som måles i Byråprofil – på tvers av bransjer.

- Man får bare la seg imponere