Tidligere Byråprofil-vinner ikke fornøyd med femteplass: - Vi har en jobb å gjøre

- Et tydelig tegn på at vi ikke er synlige nok, sier Red Dentsu X-sjef Christian Espeseth.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Tirsdag kunne Kampanje avsløre resultatene i mediebyrå-kategorien i Byråprofil 2020, som gjennomføres i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen. Der er det igjen Carat som topper listen.

- Dette var utrolig kult. Det er så mange gode byråer der ute, så dette var bare utrolig deilig å høre, sier daglig leder i Carat, Stian Jansen.

Les mer: Tett i toppen blant mediebyråene - knepen Byråprofil-seier til Carat

Dette er andre året på rad at Carat kåres til Årets mediebyrå av norske annonsører, men det betyr ikke at det er stillstand i undersøkelsen. 

Red Dentsu X faller i år ned fra en delt andreplass til en delt femteplass etter at mediebyrået som i dag ledes av Christian Espeseth vant denne kategorien tre år på rad i perioden 2016 til 2018. 

Dermed beholder Starcom andreplassen alene i år. 

- Synligheten vår må opp

Toppsjefen Red Dentsu X er langt ifra fornøyd med egen innsats.

- Her har vi en jobb å gjøre. Dette er et tydelig tegn på at vi ikke er synlige nok og fått vist alt det våre flinke medarbeidere er utrolig gode på og det gode arbeidet våre kunder har gjort masse av, sier Christian Espeseth til Kampanje.

Han har allerede planen klar for neste år.

- Synligheten vår må opp, det står høyt på internagendaen vår fremover.

- Hvorfor tror du dere har vært mindre synlige?

- Det er flere som har vært mindre synlige i tiden vi har vært inne i nå. I Red Dentsu X er det supermange flinke medarbeidere som står på scenen på mange arenaer. Dette året har det vært færre presentasjoner og konferanser, og det har helt sikkert vi blitt rammet av.

Red-sjefen legger til at han gleder seg til å lese rapporten og gir samtidig honnør til Stian Jansen i søsterbyrået Carat som sikrer seieren for andre året på rad.

- Det gjør meg glad, når det først er en annen vinner enn oss selv. Det er fantastisk flinke mennesker som løfter Carat høyt.

Les også: Mediebyråsjef går tilbake til Anorak - ny ledergruppe i Red Dentsu X

- En fantastisk herlig gjeng

Det er to år siden Red-gruppen ble kjøpt opp av Dentsu-konsernet i Norge. Tidligere i år ga mangeårig Red-sjef Maria Aas-Eng seg i byråbransjen til fordel for en jobb i Komplett.

- Må du bli like synlig som Maria Aas-Eng og heve stemmen din litt?

- Jeg er todelt på det. Jeg skal heve stemmen, men det er like viktig at utrolig flinke folk i Red Dentsu X står frem med sin stemme. Jeg er opptatt av at vi er et lag som løfter stemmen vår. Vi er en fantastisk herlig gjeng som jobber sammen og det er nøkkelen på hva vi leverer hver eneste dag.

- Har dere blitt mindre tydelige etter fusjonen med Dentsu?

- Nei, dette handler om at vi har jobbet og stått på med kundene våre og levert. Nå er det vi selv som må påse at vi løfter frem Red Dentsu X. Det er det bare vi selv som kan gjøre noe med.

Try Opt: - Full feiring

Samtidig som Red Dentsu X faller, lander Try Opt på pallen med et brak. Try-husets mediebyrå, som samarbeider med Group M, er endelig store nok til å bli målt i Byråprofil-undersøkelsen og debuterer med en delt tredjeplass sammen med nettopp Group M-byrået Mediacom.

- Det er full feiring for oss! Vi var usikre på om vi var med i det hele tatt, og plutselig får man en den gledelige beskjeden. Det er kjempegøy, sier byråleder Gunnar Stensaker i Try Opt.

Mange kjenner Try Opt som et performance-byrå, men de siste årene har de hatt «full fokus» på å posisjonere seg som et fullservice-byrå. Mediekontoen til Rema 1000, som er byråets største kunde, har vært en viktig bidragsfaktor. 

Det har også nitidig markedsresearch vært, ifølge Stensaker.

- Vi følger tett med på bransjen og bruker blant annet Den store annonsørrapporten fra Anfo aktivt for å se på hva kundene egentlig etterspør. Vi ser an behovet i markedet og ser på oss selv som en utfordrer blant norske mediebyråer. Vi har en helt transparent forretningsmodell og tar kun betalt fra kundene, ikke i form av kickbacks eller provisjoner fra mediene. I den grad vi har det, så går det direkte tilbake til kundene våre. Det tror vi de legger merke til.

Som Kampanje skrev tidligere i dag, har Try Opt nylig også sikret seg mediekontoen til Universitetet i Oslo.

- Hvordan ser en full feiring ut i disse dager?

- Den ser dessverre ikke ut som vi skulle ønske, men jeg spratt enn flaske sjampis sammen med samboeren i går for å feire Universitetet i Oslo. Det spørs om det blir en flaske i dag også. Det går inn på kontoen når vi skal feire, så snart korona og rammene rundt tillater det.

Byråprofil er landets største og gjeveste byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier. Også INMA og IKT Norge er med og støtter aktivt opp om kåringen.

Vi kårer nye kategorivinnere i Byråprofil hver dag klokken 10 denne uken. 

Les mer: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Byråsamarbeid:

Group M har hatt et strategisk samarbeid med Try Opt siden 2018 og kjøpte seg inn i 2019. Her er tidligere Group M-sjef Martin Bentzen (til venstre), Try Opt-sjef Gunnar Stensaker og Try-husets konsernsjef Kjetil Try.

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets mediebyrå» på Byråprofil 2020To på rad for Carat i Byråprofil

Plassering Byrå Endring fra i fjor
1.  Carat (1)
2. Starcom (2)
3. Mediacom (4)
3. Try Opt (-)
5. Mood Coomunications (-)
5. Red Dentsu X (2)

Kilde: Kantar.

Tidligere Byråprofil-vinner ikke fornøyd med femteplass: - Vi har en jobb å gjøre