Petter Stordalen med i ny DNB-reklame: - Det er første gang jeg stiller opp for en ekstern aktør

Bankens nye reklamekampanje heiser opp gründerhistoriene. - Viktig å se og vise verdien av gründermangfold, sier markedsdirektør.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Landets største bank, DNB, er ute med en helt ny reklamekampanje der banken tar på seg jobben med å vise frem noen helt spesielle gründerhistorier.

- DNB er økonomisk og strategisk rådgiver for hver tredje bedrift i Norge. Hvert år hjelper rådgiverne våre tusenvis av bedrifter å lykkes. Fra den spede gründeridé, via vekstfasen, til moden bedrift og for noen også internasjonal vekst. Gjennom et bredt spekter av produkter, tjenester og sterk bransjekompetanse, så gir vi råd gjennom hele bedriftens livssyklus, sier markedsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, til Kampanje.

I kampanjen har banken fått med seg flere gründere, der den nok aller mest kjente er milliardæren Petter Stordalen. I tillegg trekker DNB frem historiene til renholdsgründerne Ghazi Khder og Patrick Solrunarson, to såkalte «drop outs» på skolen som ble sjefer i eget selskap og Sisters in business som ble startet av Farzaneh Aghalo og Sandra Tollefsen i 2015, en sosial virksomhet som sikrer innvandrerkvinner jobb gjennom tekstilproduksjon.

- Vi vet at mange gründere kan ha en kronglete vei frem til mål, og slettes ikke alle har en «straight CV», men nettopp dette gründermangfoldet er det viktig å se og vise verdien av, sier Lemoen.

Her kan du se den nye reklamefilmen til DNB som er en hyllest til norske gründere. 

Det har vært utrolig inspirerende og lærerikt å få lov til å dypdykke ned i de ulike og helt unike grunderreisene sammen med DNB i denne prosessen.  Kristina Skogen, rådgiver i Try

- Cash is king gjelder i aller høyeste grad nå

Petter Stordalen, som selv liker å fortelle historien om hvordan han startet som jordbærplukker og endte opp som hotellkonge, sier til Kampanje at det er første gangen han stiller opp i en reklamefilm for en ekstern aktør, men at det ikke var vanskelig å takke ja da banken spurte.

- Norge trenger flere gründere og hvis min historie kan bidra til at flere tør å ta sjansen, stiller jeg så klart opp. Min gründerreise startet for langt over 25 år siden, og uten gode partnere hadde jeg ikke hatt mulighet til å gjøre det jeg gjør i dag - være en aktiv investor for andre som har like store drømmer som det jeg hadde, sier Stordalen til Kampanje.

Han var selv full av lovord til DNB da det stormet som verst økonomisk rundt hotellimperiet hans under koronapandemien.

- Det er vanskelig å overvurdere viktigheten av at vi har en stor, nasjonal forretningsbank i Norge. Særlig i krevende tider, har banker en tendens til å konsentrere seg om sine hjemmemarkedet, og det ville vært et tap for norsk næringsliv om vi kun hadde hatt internasjonale eide banker, sier han i dag.

Det er krevende tider for gründere nå med dyr strøm, stigende renter og et mer krevende kapitalmarkeder. Hva er det beste gründer-rådet ditt i dag?

- Pass på likviditeten. Cash is king gjelder i aller høyeste grad nå. Når selskaper går over ende, er det som regel ikke fordi verdiene er borte, men kassa er tom for kontanter.  Og sist, men ikke minst. Følg drømmen og ikke gi opp. Business er som livet generelt, det går opp og ned. Og går det ikke bra, så går det over, sier Stordalen.

- Utrolig inspirerende og lærerikt

Det er reklamebyrået Try som står bak filmen som skal vise både på TV og digitalt.

- Det har vært utrolig inspirerende og lærerikt å få lov til å dypdykke ned i de ulike og helt unike grunderreisene sammen med DNB i denne prosessen.  Sammen har vi utviklet og produsert en 360-kampanje med ulike elementer av ekte historier og en posisjonerende film som er inspirert av noen av de mest rørende og inspirerende grunderreisene som ble til med et litt annerledes utgangspunkt enn det man tradisjonelt assosierer med tradisjonelle bedriftsledere, sier konsulent og rådgiver Kristina Skogen i Try.

Kampanjen er utviklet av Thea Iversen og Nicklas Hellborg som kreativt team og med Linda Tiller som prosjektleder. Try innhold har vært ansvarlig for research og produksjon av de ekte innholdshistoriene, mens Motion Blur har produsert posisjonsfilmen med Ohlogy som ansvarlig for musikkvalg.

Maja Flaatten, ansvarlig for Corporate Business-teamet og markedskampanjen i DNB sier banken jobber mye med markedsaktiviteter rettet mot gründere og småbedrifter. Den nye kampanjen følger opp en flerårig gründersatsning med blant annet kampanjer som «#huninvesterer Gründer», «Neste sommer» og «Ringvirkninger».

- Det er alltid like givende å jobbe frem konsepter mot denne målgruppen. I denne kampanjen har vi løftet frem ekte historier til ulike gründere, som med hvert sitt unike utgangspunkt har oppnådd suksess på tross av en litt ruglete start for flere av dem. Men vårt budskap er at uansett hvilket utgangspunkt du har, så ønsker vi å hjelpe deg videre med verdifulle råd på veien, sier hun.

Petter Stordalen med i ny DNB-reklame: - Det er første gang jeg stiller opp for en ekstern aktør