Bransjetopper etter pitsj-møte: - Vil ta på oss større ansvar

Mediebyråforeningen, Kreativt Forum og Anfo er enige om å lage nye retningslinjer for byråkonkurranser.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Onsdag 4. oktober møttes lederne i Kreativt Forum, Mediebyråforeningen og Anfo, som her representerer Coop og de andre store annonsørene, for å diskutere pitsjing og byråkonkurranser. 

Daglig leder i Medibyråforeningen, Camilla Gåre har tidligere uttalt ovenfor Kampanje at de «ønsker, som flere andre aktører, redelige og mer bærekraftige anbudsprosesser, og bedre rammer og retningslinjer sett fra byråenes side».

Hun forteller Kampanje at det var et hyggelig og nyttig møte som skal resultere i felles anbefalinger.

- I tillegg ønsker Mediebyråforeningen å ta på seg et større ansvar, og tilgjengeliggjøre en verktøykasse for å sikre gode anbudsprosesser. Dette vil da være en prosess vi bruker lengre tid på, sier hun. 

Også daglig leder i Kreativt Forum, Benedikte Løvdal, sier at det var «et produktivt møte». 

- Det var et bra møte og vi er alle enige om å lage felles anbefalinger som vi håper å kunne være litt mer konkret om innen rask tid. Vi jobber med å få det på plass raskt, i tillegg er vi i Kreativt Forum også i gang med et prosjekt som vi håper vil bedre rammebetingelsene for våre medlemmer, sier hun til Kampanje. 

Høy temperatur

Hun får støtte fra administrerende direktør i Anfo, Jan Morten Drange

- Vi hadde et hyggelig møte. Vi tar sikte på å komme opp med en felles anbefaling ganske raskt. I forbindelse med det tar vi frem den anbefalingen Kreativt Forum og Anfo har hatt og moderniserer og tilpasser denne noe, forteller han.

Tidligere i høst kunne Kampanje melde om at flere bransjetopper tok til orde for et møte etter at den mye omtalte mediebyråkonkurransen til Coop sparket i gang en ny runde med pitsj-debatt. Denne gangen var temperaturen høyere enn noensinne.

- Å avlyse en maraton rett før målstreken, etter å ha fått levert omfattende strategiske råd og løsninger underveis, er ikke bare brudd på god forretningsskikk. Det er etisk ganske forkastelig, skrev styreleder i Kreativt Forum og byråleder i Morgenstern, Camilla Kim Kielland, i et innlegg på Kampanje.

Men Coops byråkonkurranse skal ikke ha vært et eget tema på møtet.

Les mer: Har blitt kalt «etisk forkastelig» og «uheldig» - men blir ikke tema når bransjetopper møtes

Bransjetopper etter pitsj-møte: - Vil ta på oss større ansvar