Denne strømmetjenesten er kundene mest fornøyd med – kalddusj for TV 2

TV 2 må se flere av konkurrentene går forbi seg på listen over strømmetjenestene med de mest fornøyde kundene.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Stadig flere innholdshus etablerer kunderelasjoner direkte til forbruker gjennom salg TV-innhold. Epsi Rating Norge har derfor målt kundetilfredsheten til landets strømmekunder og her kommer det frem at det nå er Netflix som er den abonnementsbaserte TV-tjenesten flest nordmenn er mest fornøyde med.

- De løfter seg fint fra fjorårets måling og får i år den totalt sett den beste tilbakemelding på brukervennligheten, sier daglig leder i Epsi Rating Norge, Fredrik Høst.

Dermed vipper Netflix erkerivalen Disney ned fra tronen etter å ha gjort en full snuoperasjon i løpet av et par års tid For to år siden lå Netflix på bunn av denne undersøkelsen. Disney+ var kongen på haugen og toppet listen, men poengscoren til 100-årsjubilanten Disney er likevel sterk nok til å forsvare andreplassen.

Netflix-kundene sier i undersøkelsen at de i all hovedsak er abonnenter på grunn av serie- og filmtilbudet.  Globalt har nå Netflix nærmere 250 millioner kunder, mens Disney har i underkant av 150 millioner kunder. 

Les også: Netflix slår forventningene - varsler prisøkninger

- Ambisjonen er å styrke scoren

Årets måling viser samtidig at nordmenn er godt fornøyde med sine strømmeleverandører, og at tilbakemeldingene er noe høyere enn nivået man har sett de seneste årene.

- Strømmekundene rundt om i Norge opplever at de får tilgang på mye innhold av god kvalitet, og at disse tjenestene er både enkle og brukervennlige. Studien viser også at 76 prosent av husstandene i Norge abonnerer på én eller flere strømmetjenester, sier Høst. 

Den tjenesten som har mest å glede seg over er Viaplay som tok over Premier League i fjor. Den kriserammede strømmetjenesten som er inne en stor omorganisering skyter fart på målingen og gjør et kjempebysk målt i kundetilfredshet. 

– Det siste drøye året har vi lansert Premier League og servert historiske sportsøyeblikk fra noen av de mest attraktive rettighetene i verden, og hele sportsavdelingen fortjener en stor del av æren for at vi nå har vokst så mye på kundetilfredshet. I tillegg fortsetter vi å servere norskprodusert underholdning som folk har lyst til å se på, fra nye konsepter som «Fryktens øyeblikk» til gamle seerfavoritter som «Luksusfellen», sier norgessjefen i Viaplay, Kenneth Andresen. 

- Er det mulig å opprettholde denne KTI-scoren nå som det skal spares så mye penger tror du?

– Ja, det har vært mer støy enn vi skulle ønske de siste månedene, men vi vet at den beste måten å komme gjennom det på er å fortsette og levere et knallsterkt totalprodukt til seerne, enten de lever for sport, pute-TV eller drama - eller en god blanding.  Det er absolutt en ambisjon at vi ikke bare opprettholder, men ytterligere styrker denne scoren til neste år, sier han. 

NRK treffer med innholdet

Legger en NRK TV inn i undersøkelsen så skårer imidlertid allmennkringkasteren aller best.

- Dette er ikke en abonnementsbasert tjeneste på samme måte som de andre aktørene i denne målingen, og kan sånn sett ikke full og helt sammenlignes med de øvrige strømmeleverandørene. Likevel er tilbakemeldingen fra brukerne at både kvaliteten på innholdet er svært bra og at brukervennligheten er god. Det gjør at NRK Nett-TV er en tjeneste som mange er svært godt fornøyde med, sier Høst.

I intervjuene spørres det om hvorfor kundene abonnerer på de aktuelle strømmetjenestene. Hovedårsaken til at nordmenn har et eller flere strømmeabonnement er iføleg Epsi Rating Norge at de ønsker tilgang på gode serier og filmer. 63 prosent av de spurte svarer at hovedårsaken er gode serier, mens 54 prosent svarer gode filmer.

Det er 14 gang Epsi Rating Norge måler kundetilfredsheten blant TV-distributørene i Norge. 1.178 personer landet rundt har svart på spørsmål om hva de tenker og mener om TV-tjenesten de abonnerer på.

- Får den svakeste tilbakemeldingen

Mest skuffet er det TV 2 som har grunn til å være over de harde fakta. For der alle TV 2s konkurrenter skårer markant bedre på årets undersøkelse sammenlignet med fjoråret, så klarer ikke TV 2 å henge med på kundetilfredshetsrykket til rivalene. TV 2 Play havner dermed bakerst i feltet.

- TV 2 Play får den svakeste tilbakemeldingen i denne studien, og selv om de har mye godt innhold, særlig innen sport og realityserier, så framstår de mindre konkurransedyktig på pris enn sine konkurrenter, sier Høst.

Digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2 er ikke fornøyd med tilbakemeldingene.

- Når publikum gir oss slike tilbakemeldinger så tar vi det selvsagt på alvor. Vi har hatt stor vekst i antall kunder det siste året, og det kan selvsagt være medvirkende til at vi går litt tilbake fra i fjor i denne undersøkelsen. Samtidig er det andre undersøkelser som viser et annet bilde. Norsk Kundebarometer som kom ut tidligere i år hadde TV 2 Play på en andreplass blant alle strømmetjenestene, sier han til Kampanje.

- Uansett gir resultatene fra slike undersøkelser oss et ekstra puff til å gjøre det enda bedre. Vi lever av fornøyde kunder, og kjemper hver dag for å vinne deres tillit med både bredt innhold og konkurransedyktige priser.

Undersøkelsen sier imidlertid ikke noe om antallet kunder og her er det TV 2 som har hatt mest fart den siste tiden. 

Les også:  TV 2 Play drar fra strømmerivaler: - Strategien er å være allemannseie

Her kan du se resultateten fra årets kundetilfredshetsundersøkelse i strømmemarkedet. Kilde: Epsi Rating NorgeNetflix inntar kundetoppen

Plassering Tjeneste 2023 2022 Endring
1. (3) Netflix 73,2 68,2 + 5,0
2. (1) Disney+ 71,9 72,7 - 0,8
3. (2) Discovery+ 71,7 68,3 + 3,4
4. (6) Viaplay 71,4 64,6 + 6,8
5. (4) HBO Max 70,9 67,9 + 3,0
6. (-) Prime 69,9 NY -
7. (5) TV 2 Play 67,2 67,8 - 0,6

Denne strømmetjenesten er kundene mest fornøyd med – kalddusj for TV 2