Hekter på ny seniorkompetanse og partner i First House-byrå: - Endelig klaffet det

Petter Gjelsnes slutter i Nova Vista til fordel for det nye byrået Hekt.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

I mars ble Hekt etablert med Marius Myhrvold i spissen. Byrået som inngår i samme byrågruppe som First House, Scandsports, Sustainability, Vektor Consulting og Hastings, har i løpet av sine første seks måneder rukket å bli seks ansatte.

Den siste seniorrådgiveren som gikk inn dørene i Øvre Vollgate 13, er bransjeveteran Petter Gjelsnes.

- Det er ikke første gang jeg har hatt Petter i tankene, innrømmer byråleder Marius Myhrvold, til Kampanje.

I løpet av de siste tre årene har de hatt kontakt med jevne mellomrom - uten at det har ført til noe.

- Det har vært flere ytre omstendigheter som har gjort at timingen ikke har vært helt riktig. Men endelig klaffet det, og denne gangen slapp jeg å overtale ham.

Les mer: First House vil utfordre reklamebyråene - lanserer det kreative byrået Hekt

- Jeg føler at jeg har kommet til toppen av pyramiden

Gjelsnes kommer sist fra Ahead-gruppen og Nova Vista, og tar med seg mer enn 25 års erfaring som kommunikasjonsrådgiver, gründer og tekstforfatter. Han var med på å starte opp PR-satsingen til JCP, har vært PR-sjef i Redink, jobbet som rådgiver i Dinamo, tidligere partner i PR-operatørene og var med på å starte Arctic PR og Salt PR. 

- Når man skal bygge opp et selskap er det selvfølgelig en stor fordel å ha med noen som nettopp har den type erfaring og kompetanse. I tillegg har Hekt en ambisjon om å bli et ledende byrå innen markeds-PR og innholdsrådgivning , og da har vi også behov for å hente inn rådgivere med den spisskompetansen. Petter er en perfekt match med både strategisk rådgivningskompetanse og operativ gjennomføringskraft, og jeg er veldig glad for at han er om bord.

Gjelsnes er hentet inn som seniorrådgiver og partner, og takknemlig for at Myhrvold ikke ga opp.

- Fra første stund har jeg virkelig hatt troen på byrået og Marius. Og det var veldig gledelig da Marius tok kontakt. Etter at vi møttes i sommer ble vi raskt enige, forteller han til Kampanje. 

Så vidt inn i sin andre arbeidsuke i Hekt, er han allerede godt i gang.

- Det har vært utelukkende positivt og jeg synes det er spennende å være en del av denne konstellasjonen og et stort og veldig kompetent fagmiljø. Jeg føler jeg har mye å bidra med, også er det mange flinke folk her som jeg kan lære masse av. Jeg føler at jeg har kommet til toppen av pyramiden i forhold til kompetanse i byråbransjen, sier Gjelsnes.

Han har bred erfaring med posisjonering, kommunikasjonsstrategi og markeds-PR for en rekke teknologiselskaper, fra FMCG (Fast-moving consumer goods), og helsesektoren. Dette er områder Hekt-sjefen ønsker å spisse seg mot i mye større grad

- Vi bygger opp et sterkt fagmiljø som har lang erfaring med medierådgivning og merkevarebygging innenfor IT- og teknologisektoren. Vi jobber bredt med mange ulike bransjer, men dette er kompetanseområder vi definitivt skal posisjonere oss enda sterkere i, sier Myhrvold.

Store vekstambisjoner

PR- og kommunikasjonsbyrået har store vekstplaner for fremtiden, og Myhrvold anslår at byrået mer enn dobler seg i størrelse i løpet av neste år.

- Det er alltid vanskelig å spå fremtiden, men jeg ser for meg at vi er bortimot 15 stykker innen utgangen av 2024. Vi jobber med mange spennende kunder i sektorer som ikke har så sensitive markedsbudsjetter som mange reklamebyråer opplever med sine kunder. Vi ser at disse virksomhetene har et stort behov for kommunikasjonstjenester.

Myhrvold er godt fornøyd med de første syv månedene.

- Det har vært kjempegøy og vi er i et veldig godt driv nå. Alt har gått veldig fort frem til nå, og det har vært svært få bekymringer. Vi har hentet inn riktig erfaringskompetanse og er godt rustet for veien videre. 

Foreløpig vil han ikke avsløre hvilke kunder byrået jobber med.

- Vi lanserer vår egen hjemmeside i løpet av kort tid, og der vil vi presentere flere av kunde-casene våre, avslutter Myhrvold.

Hekt består nå av Marius Myrvold, Emely Sjøsåsen, Julie Lunde Paulsen, Jimmy Andersson, Morten Lervaag Jacobsen, Petter Gjelsnes og Henrik Juel Teige (assosiert partner)

Hekter på ny seniorkompetanse og partner i First House-byrå: - Endelig klaffet det