Tillitsvalgt i Schibsted tror på Viaplay-opptur: - En spennende mulighet

- Her må vi skille litt, sier konserntillitsvalgt om at mediehuset kjøper aksjer i kriserammede Viaplay samtidig som de norske mediehusene gjennomfører store kutt.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Konserntillitsvalgt Rune Berge i Schibsted synes ikke det er rart at mediekonsernet nå kjøper seg inn i Viaplay. Nyheten ble kjent gjennom en pressemelding onsdag ettermiddag. Schibsted har sikret seg 10,1 prosent av selskapet og det betaler de 380 millioner svenske kroner for. Det tilsvarer rundt 370 millioner norske kroner.

- Alle har fått med seg hva som har skjedd med Viaplay i år og at de har vært gjennom en stor krise, men for Schibsted sin del så ser de nok på dette som en mulighet til å kjøpe spennende aksjer til en god pris. At det er muligheter for en positiv opptur, må jo være forutsetningen her, sier Berge til Kampanje og legger til:

- Viaplay holder jo på med noe som er nært det vi driver med, selv om de satser mer på levende bilder.   

- Hva tenker du om at kjøpet skjer i en periode hvor Schibsted selv har meldt kutt?  

- Her må vi skille litt. En del er å kutte for en nødvendig omstilling, at man i en lengre periode har slitt med kostnader i forhold til inntekter. Selv om det smerter, så er det tiltak for å sikre selskapet bedre lønnsomhet på lengre sikt.

Schibsted skal som kjent kutte en halv milliard kroner for å bedre lønnsomheten i nyhetsmediene sine.

- Noe annet er de finansielle investeringene som dette aksjekjøpet er. Jeg synes dette er en spennende mulighet som forhåpentligvis viser seg å være en god investering, sier Berge.

- Er det en risiko knyttet til dette med tanke på at Viaplay har vært gjennom en krise?  

- Alle investeringer i aksjer har en potensiell risiko. I Viaplay har det vært ganske turbulent, og verdien har sunket drastisk. Men det kan se ut til at de har kommet dit markedet mener er bunnen, og at det er potensiell vekst.

Les mer: Schibsted-topp om Viaplay-kjøp: - Vet at selskapet er i en krevende situasjon

Tillitsvalgt i Schibsted tror på Viaplay-opptur: - En spennende mulighet