Rekordresultat for byrågründere: - På mange måter har vi vært heldige

Nå planter byråleder Børge Vike Sandengen også Daytwo-flagget i Serbia og Brasil.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Daytwo-gründerne Børge Vike Sandengen og Mathias Friis var tidlig ute med å satse på digitale reklameløsninger i det som en gang het Mediafront. Sammen bestemte de to digitale pionerene å starte opp for seg selv og etablerte Daytwo som et digitalt, orientert reklamebyrå tilbake i 2014. Men det er først de siste par årene at butikken har skutt fart og byrået som i dag jobber med teknologi og design kunne for 2022 notere seg for en rekordomsetning som nærmer seg 20 millioner kroner.

- De siste årene har vi investert i økt kompetanse og tilrettelagt premisser for verdiskapning på vegne av våre kunder og partnere. Brytningen mellom idekraft, design og teknologi har vist seg å være en god investering også for selskapet som helhet, sier daglig leder Børge Sandengen til Kampanje.

Han sier byrået kom «svært godt ut av pandemien» med sine gjentatte nedstengninger og «et urolig Europa»

- På mange måter har vi vært heldige, og jobbet tett med våre oppdragsgivere på langsiktige produkt- og tjenesteløp, sier han.

Byrået jobber i dag med kunder som Strex, Pareto og Schibsted.

- Vi er svært stolte av kundeporteføljen og tilliten som er gitt oss fra mange etablerte selskaper, men elsker utfordringer fra morgendagens vekstraketter og scale-ups, sier han.

Noen av oppstartsselskapene Daytwo jobber med er Skilld, Ledidi, Vinkl og Petter Stordalens spillæringsselskap Fidl, for å nevne noen.

- Bedre enn vi turte å håpe på

Regnskapet for sist år med et resultat på 3,7 millioner kroner gir en pen margin i hvert fall om en sammenligner med byråer i Sandengen og Friis’ tidligere bransje, reklamebransje.

- Med en margin på rett oppunder 20 prosent ble fjoråret litt bedre enn vi noen gang turte håpe på. Det gir oss mulighet til å investere videre i kompetanse og vår strategi fremover, sier han.

- Hvordan ser det ut fremover?

-. 2023 lover også godt så langt, og vi er en motivert gjeng utfordrere på i alt 28 ansatte som jobber sammen i hverdagen. Kort oppsummert kan vi vel si at det ble jackpot etter vi økte fokus på teknologileveranser og design, fortsetter Sandengen.

Satser internasjonalt

Byrået satser også i økende grad og totalt så fordeler rundt 28 ansatte seg på tre land. I tillegg til Norge er Daytwo-flagget også plantet i Serbia og Brasil.

- Vi innfører en «norsk» modell med flatt hierarki, fem ukers ferie og lik lønn for likt arbeid. Det ser ut til å være attraktivt for rekruttering av kloke hoder. Det har ført oss ganske naturlig til Serbia og Brasil. Beograd er tuftet på software-utvikling, mens Sao Paulo utvider leveranser og bygger bro mellom skandinavisk design og tilgang på fantastisk gode teknologer. Flinke folk flytter fjell, og det er egentlig resepten, sier Sandengen.

Nylig hentet byrået også inn Bessie Haavind inn som ny viseadministrerende direktør eller en chief operating officer. Haavind jobbet sist i Hurtigruten på CRM-teamet.

- Mye er på plass i form av lang erfaring fra de ansatte, men det er også ting som må på plass for å legge til rette for vekst. Selskapet drives sunt med gode marginer, men potensialet er enormt, sier Haavind.

Jobber med Stordalen-selskap:

Kreativ leder i Daytwo har mange oppstartsselskaper i kundeporteføljen. Et av dem er Fidl, som er et nytt spillbasert kurs. og opplæringsselskap, der Petter Stordalen er hovedaksjonær. - Vi lever av design, kreativitet og teknologi, og i dette prosjektet er alt dette samlet på et brett, sier han.

- Raskere svar på tekniske utfordringer

Så hva er resepten til Daytwo utenom «å ansette flinke folk». Kreativ leder i Daytwo, Mathias Friis, mener «mennesker ikke skiller mellom produkter, tjenester og reklame.»

- Vi hjelper i stor grad våre kunder med å prioritere og utbedre kundereisen, samt sikre implementering av digitaliseringsprosesser. Da kommer vi i Daytwo ikke utenom å bygge et kjerneprodukt på teknologi «inhouse». Rollen som teknologikatalysator, går godt sammen med gode innovasjons- og designprosesser. Prototyping og raske iterasjoner gir konkurransefortrinn og slag på kassa for kundene våre. Vi ser at vår kreative tilnærming gir raskere svar på tekniske utfordringer og vi evner å implementere tekniske løsninger smartere og raskere enn våre konkurrenter, sier kreativ leder Mathias Friis.

Her kan du se tallene til Daytwo for regnskapsåret 2022. Alle tall i MNOK. Vokser på kreativitet og teknologi

Daytwo 2022 2021 Endring i %
Omsetning 19,2 17,5 + 9,7
Driftsresultat 3,7 2,7 + 37
Resultat før skatt 3,7 2,7 + 37

Rekordresultat for byrågründere: - På mange måter har vi vært heldige