Telenor, Kiwi og Finn.no kniver om seieren i Reklamebørsen - Wasa knekker sammen

- Vi hadde mange gode diskusjoner, sier markedssjef i Telenor om filmen som ble best likt i august.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Telenor går til topps i Reklamebørsen for august med sin reklamefilm «Telefonsvindel». Filmen er den siste i en serie reklamefilmer hvor Telenor fokuserer på sikkerhetsløsninger for å unngå ID-tydere og digitale innbrudd.

- Telenors siste film begynte ikke å gå på TV før helt i slutten av måneden, men rakk likevel å bli lagt mer merke til enn resten av startfeltet i Reklamebørsen for august, sier innsiktssjef Håvard Ose i Mediacom, som står bak undersøkelsen.

- Filmen leverte med andre ord svært effektiv oppmerksomhet og kombinert med god branding og månedens sterkeste liking kunne det ikke bli annet enn sammenlagtseier for Telenor, fortetter han.

Hele 40 prosent av de spurte sier at de liker denne filmen bedre enn annen reklame, mens bare ti prosent er negative. Resten plasserer seg i midten.

Se filmen fra Telenor her:

- Hadde mange gode diskusjoner

Telenor gjør det også best på såkalt positiv reklameoppmerksomhet. 30 prosent av de spurte både husker og liker denne filmen.

- Vi er selvfølgelig superfornøyd med å vinne Reklamebørsen med denne filmen, som unektelig dramatiserer på en følsom tematikk. Men telefonsvindel er dessverre et problem som stadig flere blir utsatt for, og metodene blir stadig mer sofistikerte, sier Thomas Barre, markedssjef i Telenor.

I den siste filmen fra Telenor tar svindlerne i bruk siste skrik innenfor teknologi, kunstig intelligens, for å imitere bestemoren til selveste Arnfinn i den etter hvert så velkjente Telenor-familien

- Vi hadde mange gode diskusjoner om hvor mye vi skulle strekke i «skremsels-strikken», men jeg opplever at Pol og Einar Film har klart å balansere det på en god måte, noe som bekreftes av at filmen leverer så godt på både oppmerksomhet, erindring og ikke minst liking, sier Barre.

Telenor tar en hårfin liking-seier foran Finn.no og deres reklamefilm «Betale for frakt». 39 prosent liker denne filmen bedre enn andre reklamefilmer.

Les mer: Reiser land og strand rundt i ny Finn-kampanje: - Koster litt å hente også

Se reklamefilmen fra Finn her:

Kiwi med rekordhøy oppmerksomhet

Kiwi gjør det også skarpt i månedens utgave av Reklamebørsen. Deres oppsummering av hva som skjedde da Kiwi kuttet prisen på fisk tilsvarende momsen, og alle konkurrentene fulgte etter, leverer oppsiktsvekkende effektivitet ifølge Håvard Ose i Mediacom.

- I Kiwi-uniform og klassisk casefilmånd sørger Kiwi-Camilla for at den gode historien når ut til alle, og tidlig i september var det flere som mente de hadde sett denne filmen enn det var folk som har vært eksponert for den på TV. Solid håndverk får man vel si.

Lavpriskjeden leverer også årets beste «branding» så langt. 96 prosent av de spurte knytter denne filmen til Kiwi.

Se Kiwi-filmen her:


Ikea vakte også oppsikt i august, men de høstet ikke utelukkende positiv oppmerksomhet for kampanjen som har fått navnet «Livet er ikke en Ikea-katalog».

Én av reklamefilmene - hvor en mamma lå på sofaen og kastet opp - ble så sterk kost for TV-seerne at møbelgiganten valgte å ta den av lufta. Heldigvis har en annen film i kampanjen vist seg å være langt mer spiselig for publikum.

Ikea har månedens tredje best likte film med «Nacshpiel». 32 prosent liker denne filmen bedre enn andre reklameefilmer.

Les mer: Ikeas markedssjef om oppsiktsvekkende oppkastfilm: - Ønsket å overraske

Se Ikea-filmen her:


Ikke alle lykkes like godt på Reklamebørsen. Wasa har både månedens svakeste «branding» og månedens minst likte film. Kun elleve prosent liker denne bedre enn andre reklamefilmer.

- Knekkebrød er hardere enn brød. Å linke valg av Wasa knekkebrød til det å velge «den harde veien» eller «et hardt liv» kunne vært morsomt, men filmen har verken blitt lagt merke til eller engasjert det norske folk. Når filmen tross ordspillet også oppfattes å ha den minst tydelige avsenderen av månedens filmer er det bare å ønske Wasa bedre lykke neste gang, sier Ose.

Se Wasa-filmen her:

Telenor, Kiwi og Finn.no kniver om seieren i Reklamebørsen - Wasa knekker sammen