Det digitale produksjonsbyrået Good Morning som nylig var med å lansere den nye merkevaren til Kygo har fått blod på tann. Nå vil nemlig Good Morning ikke lenger bare være underleverandør for reklamebyråene, men ha flere egne kunder.

Les også: Kygo håndplukker norske byråer til kleslansering

- Da vi startet opp, skulle vi bare lage de kuleste digitale løsningene. Vi så tidlig at det digitale bare ble viktigere og viktigere, men samtidig mer og mer komplekst. Samtidig gjorde vi oss en erfaring om at det ikke alltid var så enkelt å være mange byråer inne på samme jobbe. Men også spisskompetansen vår ble mer og mer etterspurt. Nå har vi jobbet litt i kulissene for å se på hvordan vi kan ta Good Morning ett steg videre og henter inn kompetanse på strategi og merkevarebygging, sier Fjellaksel til Kampanje.

Byrået som ble startet i 2010 av blant andre den samme Eirik Fjellaksel og designansvarlig, Jørgen Winsnes, sier at de den siste tiden har jobbet med å gå opp noen vektklasser i det norske reklamemarkedet og i større grad være med å konkurrere om kundene.

I tillegg til Kygo Life, jobber byrået i dag med kunder som NTB, Discovery, Avis og DNB.  

- Skal ikke bli reklamebyrå
Sammen med sin nye styreleder Helge Onsum, kjent fra blant annet Aegis Media og som medgründer av reklamealliansen North Alliance, har Fjellaksel funnet de to som skal bidra til å få opp matchvekten i byrået. De to er DDB-profilene Eldar Skylstad og Petter Gulli - som begge er pekt ut til å løfte Good Morning videre.

- Så da stiller vel mange seg spørsmålet om Good Morning nå skal bli et reklamebyrå?

Svaret er definitivt nei, og det er det flere grunner til, ifølge Fjellaksel;

- Går du til et reklamebyrå, så får du reklame. Og går du til et content marketing byrå, så får du content marketing. Men kanskje svaret på den strategiske utfordringen ligger helt andre steder, som for eksempel å utvikle et spill, en ny tjeneste, eller en forbedret kundereise. For å kunne ta slike avgjørelser er det viktig med høy kompetanse på teknologi, men også strategi og markedsføring, sier han.

Jobber med Kygo:

Good Morning​ har den siste tiden jobbet mye med lanseringen av den nye merkevaren Kygo Life hvor de fikk ansvaret for kommunikasjon, markedsføring og digitalt. ​

Nå lokker han over Skylstad og Gulli fra DDB med tilbud om partnerskap og rådgiverstillinger.

Skylstad var veldig tydelig da han ga seg som DDB-sjef i januar i år at han ikke skulle slutte i DDB. Men før sommeren hadde pipa fått en annen lyd da han snakket om at han hadde fått «nye og spennende oppgaver» utenfor DDB.

- Det skulle ganske mye til å flytte meg ut av DDB nå, men jeg har alltid blitt trigget av påfyll av ny kunnskap og muligheten til å jobbe sammen med folk som har bevist at de kan. I Good Morning får jeg i tillegg muligheten til å være med på å skape et spennende miljø i skjæringspunktet mellom strategi, kreativitet og teknologi, sier Eldar Skylstad.

Les også: Skylstad gir seg som DDB-sjef

Les også: Resultatfall i DDB

I tykt og tynt
De er nesten som et team å regne, Eldar Skylstad og Petter Gulli. For ikke bare har de to jobbet sammen i DDB de siste årene. Før DDB jobbet de to i Aegis og mediebyrået Carat. Nå blir de altså kolleger og medeiere i Good Morning.

- Gulli og jeg har delt tanker i åtte år etter at jeg fikk ham inn i Aegis-systemet. Vi har delt en felles tro på hva vi tror blir viktig for å hjelpe kundene til å skape salg og sterke merkevarer og teknologi er en veldig viktig del av, sier Skylstad.

I sine nye jobber vil Skylstad ha mer kundekontakt og Gulli vil jobbe mer med kreativ konseptutvikling.

- For meg handler det veldig mye om å få jobbe enda mer digitalt, og at prosessene starter et annet sted. Det har vært fantastiske år i DDB, men i Good Morning vil jeg komme lenger inn i kundenes verdikjede, og forhåpentligvis også få et tettere samarbeid med flinke folk i andre spennende kommunikasjonsmiljøer, sier Gulli.

- Dere slutter i samtidig i DDB. Hva slags signal sender dere ut?

- Vår plan var aldri å slutte i DDB, men så kom denne muligheten man sjelden får både i forhold til å bli partner og jobbe et sted hvor man kunne jobbe mer digitalt og mer inn i kundereisen, sier Gulli.

- Dere er som et team?

- Ja, vi har jobbet veldig mye mer sammen på kunder enn det folk vet. Vi er ikke et klassisk reklame-team, men et strategiteam.

Kreativ leder i Good Morning skal fortsatt være Markus Lind, som i sin tid kom fra Try/Apt.

Møter gammel sjef
Både Gulli og Skylstad kjøper seg inn som partnere i Good Morning med fem prosent hver.

- Jeg tenkte i sommer at dæven dette blir første gang siden jeg gikk ut av BI jeg ikke skal rapportere til noen som sitter i London eller New York, men få lov til å være med på eiersiden, sier Eldar Skylstad. 

- Men du må fortsatt rapportere til Helge Onsum da? 

- Ha ha, ja men han har lovet ikke å flytte til New York.

For styreleder i Good Morning er altså tidligere medie- og reklametopp og en tidligere kollega av de to. Det var nemlig Helge Onsum som hentet inn nettopp Skylstad og Gulli til Aegis som henholdsvis sjef for reklamebyrået Dist og kreativ leder i Aegis.  Nå er han på nytt med å hente inn de to til selskapet han gikk inn i som styreleder for et halvt år siden.

- Det er mange som har forsøkt å legge et digitalt lag oppå et tradisjonelt kommunikasjonsmiljø, eller å fusjonere et digitalt byrå med et reklamebyrå, uten at så mange har hatt suksess. Resultatet har heller vært at flere av bransjens digitale spydspisser har forsvunnet. Good Morning går nå andre veien. Teknologi i bunn, og heller legge kreativitet og strategi som lag over. At Skylstad og Gulli blir med på laget, er en naturlig fortsettelse på en reise Good Morning allerede har startet på, sier Onsum.

Totalt jobber det 15 mennesker i Good Morning i dag og selskapet hadde en byråinntekt på rundt 12 millioner kroner i 2015, med noen færre årsverk. Resultatet for fjoråret ble gjort opp med et underskudd på rundt én million kroner.

- 2014 var et godt år for Good Morning, mens 2015 ble et investeringsår som økonomisk ikke var så godt. Man gjorde en bevisst satsing der man brukte en del penger på å starte Good Morning i Sverige også har man investert i mennesker. Nå har vi avviklet den svenske satsingen og er on track igjen for 2016, sier Onsum.