Den franske kommunikasjonsgiganten gjør store endringer i sin byråportefølje i Norge og Norden og slår sammen alle sine nasjonale byråer i ett og samme selskap. I en melding fra Paris heter det at som en følge av at «digitaliseringen skaper endringer i alle bransjer, posisjoner Publicis Groupe seg for å være kundenes partner i denne transformasjonen».  

Det betyr at selskaper som Kitchen, Starom, Zenith, New Work og MSL blir alle del av Publicis Group i Norge.

- Vi gjør dette for å imøtekomme kundenes etterspørsel etter både mer helhetlig rådgivning og den beste spisskompetansen til hver oppgave. Publicis-byråene i Norge er unike i sin bredde og spisskompetanse, og vi reduserer kompleksitet ved å samle kompetanse og tjenester som tradisjonelt har levd i silo, sier Peder Mittet i en melding.

Mittet får lederansvaret i det nye norske selskapet som får en samlet byråinntekt på 220 millioner kroner og vil telle nesten 170 ansatte.

- Det skal gi kundene bedre løsninger og en enklere måte å forholde seg til byråsamarbeidet på. Dette vil styrke hvert enkelt av våre byråer, samtidig som vi tilrettelegger for sammensatte team på tvers. Vi kaller vår tilnærming for Power of One, fortsetter Mittet.

Med seg i ledergruppen får han med seg Kitchen-sjefen, Haakon Dahl. Han blir sjef for kommunikasjonsselskapene Kitchen og PR-byrået MSL og vil sitte i en liten ledergruppe som også teller finansdirektør Ingrid Holstad.

- Vi har et godt utgangspunkt for Power of One i Norge. Hver for oss har vi allerede skapt sterk vekst, kompetente miljøer og ikke minst gode resultater for kundene våre gjennom mange år. Ved å la disse miljøene jobbe sømløst sammen er vi sikre på at kommer til å akselerere utviklingen i kompetanse hos hver og en av oss, og gjøre oss til en enda bedre samarbeidspartner i de relasjonene vi allerede har, sier Dahl.

Endringene kommer en følge av en større omorganisering i franske Publicis som Kampanje tidligere har omtalt. Tidligere i år lanserte Publicis reklameroboten Marcel samtidig som det franske selskapet har fulgt en strategi som heter The Power of One der byråer på tvers av kommunikasjonsdisipliner samkjøres.

- Vi er rimelig sikre på at Power of One kommer til å bli mer og mer attraktivt for norske annonsører i tiden som kommer. Vi tror det er mange der ute som kunne tenke seg å sette sammen et team av for eksempel det beste fra Starcom og det beste fra Kitchen, uten å måtte tenke på at de tilhører det ene eller andre miljøet, fortsetter han.

Les også: Publicis-sjef bygger reklamerobot: - Mange sa det var galskap

Publicis etablerer i tillegg en ny nordisk ledergruppe under ledelse av Leif Aa. Fredsted. Han får med seg nordisk finansdirektør i Publicis Communications, Astri Garshol og COO i Publicis.Sapient EMEA, Thomas Elkan Boisen.

I Sverige rykker Göran af Klercker opp som administrerende direktør i Publicis Groupe Sweden, mens Mari-Ann Mortensen blir administrerende direktør i Danmark.