I disse dager lanserer den gamle bedriftssøketjenesten Gule Sider en ny kommuniksjonskampanje. Målet er å skape kjennskap til nye Gule Sider og kampanjen vil gå på tv, i sosiale medier og utendørs. 

- Vi har i dag en utfordring med å nå ut med det vi faktisk gjør. Mange små og mellomstore bedrifter kjenner ikke til at vi daglig hjelper titusentalls av av deres kollegaer med markedsføring online, alt fra hjemmesider til Google- og Facebookannonsering. sier Eivind Edholm, salgsdirektør for Gule Sider.

- Er dette hovedvirksomheten til Gule Sider fremover?

- Ja, vårt hovedfokus er å gjøre digital markedsføring enkelt for små og mellomstore virksomheter. Vi vil hjelpe dem med et bredt spekter av digitale tjenester, for eksempel hjemmesider, GoogleAds, FacebookAds, display, Snapchat mm. Vi tar oss av det digitale så de kan slippe, sier Edholm til Kampanje.

Gule Sider er eid av svenske Eniro som har slitt voldsomt de siste årene. I Norge har omsetningen falt med over én milliard kroner og selskapet hadde i 2018 en omsetning på 235 millioner kroner. Nylig solgte selskapet nettstedet Proff.no. 

Les også: Eniro selger nettstedet Proff.no for 120 millioner kroner

Tar grep:

- Kampanjen er et forsøk på å treffe en følelse hos de mange hardtarbeidende "ufrivillige markedssjefene" der ute som gjerne kunne tenkt seg å slippe, sier salgsdirektør Eivind Edholm.

Kjenner ikke til tilbudet
Etter det Gule Sider beskriver som en omfattende målgruppeundersøkelse med Kantar Sifo, har selskapet nå laget en strategi som involverer et nytt ansikt utad med fokus på digital spisskompetanse og en menneskelig tilnærming.

– Etter mange år med en mer anonym fremtoning vil vi nå se våre kunder i øynene og stolt fortelle om hva vi driver med nå for tiden. Vår utfordring ligger merkelig nok i at Gule Sider som varemerke er veldig velkjent, vi har en kjennskap på rundt 98 prosent. De fleste kjenner derimot ikke til at vårt tilbud i dag inneholder langt mer enn bare våre egne kanaler, forteller Edholm.

Slippe å lære JavaScript
Gule Sider har sammen med sitt byrå Abby Priest utviklet den nye kampanjen som skal skape en overgripende reposisjonierng av Gule Sider og deres nordiske motstykker Krak i Danmark og Eniro i Sverige.

– Våre undersøkelser viser at målgruppen er vel opplyst om at digital markedsføring og synlighet online er avgjørende for at deres virksomhet skal lykkes, men at de fleste av dem helst ønsker å slippe å styre med det. Det forstår jeg fullt og helt. Iblant vil man så inderlig gjerne slippe å lære seg hvordan JavaScript fungerer. Nå tilbyr vi den muligheten, sier Oskar Hellqvist, Creative Director i Abby Priest.  

Som en del av kampanjen har Gule Sider sluppet tre filmer produsert av Giants&Toys og regissert av Sara Haag

Her kan du se en av reklamefilmene hvor frisøren Anette slipper å tenke på hvordan komme høyt opp på Google. De to andre kan du ser du her Kampanje TV.