Norsk Tipping lanserer film nummer 53 i rekken om Lotto-millionærer som ikke er som andre millionærer. Denne gangen handler det om «Kjetil», som hele livet har slitt med kj-lyden. Når han vinner i Lotto, bestemmer han seg for å bruke pengene på å innføre sj-lyden der han kan.

- Dette er jo egentlig en klassisk hevnen-er-søt-film, og vi håper mange vil kjenne seg igjen i «Sjetil», sier Christian Lauritzen og Janne Brenda Lysø, som har vært kreatører på filmen i reklamebyrået Pol.

- Og så er det sikker mange som tror at Lotto med dette slår et slag for sj-saken. Vi velger ikke side i debatten – men sier som Norsk Språkråd: All prat om språket vårt ønskes velkommen, fortsetter de.

Dette er for øvrig den første jobben de har gjort etter at de begynte å jobbe sammen som team i Pol.

Les mer: Janne Brenda Lysø har fått ny makker: - Fungerte så bra at jeg spurte om fast følge

Markedssjef Kristin Røe i Norsk Tipping er ikke redd for å skape ytterligere språkforvirring med filmen om «Kjetil».

- Språket er i utvikling hele tiden. Og akkurat denne språkendringen er en del av samfunnsdebatten. Vi tar ikke stilling den ene eller andre veien, men «Kjetil» er en av dem som har denne lyden som flere og flere får. Man kan like det eller ikke, men det er sånn det er, sier hun til Kampanje.

- Kan det være at noen ser denne filmen og ikke forstår at dette er feil?

- Feil eller ikke feil, vi synes det er spennende å være del av en samfunnsdebatt.

- Dette er den 53. filmen om Lotto-millionærer som ikke er som andre millionærer. Har dere aldri vurdert å legge konseptet bak dere?

- He he, joda, det har vi tenkt mange ganger, og hver gang har vi landet på at vi har flere historier å fortelle. Vi står for at det har vært et viktig valg å holde konseptet konsistent over lang tid. Det har store variasjonsmuligheter og det bygger Lotto på en måte som fungerer.

Høstens reklamekampanje stopper ikke med reklamefilmen på tv.

- Vi kommer til å bli litt kjent med «Kjetil», og det blir litt mer enn bare en film, sier Røe hemmelighetsfullt.

Filmen er produsert av Einar Film & Fortellinger og er regissert av Aksel Hennie. Se den her: