Norsk Tipping og reklamebyrået Pol vinner Sølvfisk for september med filmen «Sjetil». Reklamen handler om «Kjetil», som hele livet har slitt med kj-lyden. Når han vinner i Lotto, bestemmer han seg for å bruke pengene på å innføre sj-lyden der han kan.

- «Sjetil» er en klassisk, men likevel uventet underdog-historie. Tenk at Lottos vei inn mot en yngre målgruppe skulle bli gjennom en språkdebatt  og at det kunne bli så underholdende! Filmen er lett å like og humreverdig hele veien. Et rikt univers som i tillegg er tatt ut i live. Bra jobbet, skriver juryen i sin begrunnelse.

Norsk Tipping jubler
Tove Kristin Liberg i Norsk Tipping er strålende fornøyd med Sølvfisken.

- Vi er kjempefornøyd, virkelig. Det var veldig morsomt. Vi har fått mange sølvfisker for Lotto på dette konseptet. Vi har hatt 15 stykker gjennom tidene før denne, men siste gang var i 2015 så det begynner å bli en stund siden. Så da smakte det veldig godt med nummer 16, sier Liberg til Kampanje.

Norsk Tipping har tre Gullfisken-vinnere fra før. På spørsmål om hun tror «Sjetil» kan stikke av med Gullfisken svarer Liberg følgende:

- Ja, så lenge den får Sølvfisk er den absolutt en kandidat. Vi tror jo at det har blitt en snakkis. Vi merker at folk syntes det er interessant at vi har tatt opp dette temaet. Men det er klart at det er mange andre gode filmer og det er alltid vanskelig å si, det er folket som skal avgjøre til slutt.

- Så er det ekstra gøy at vi har hatt konseptet så lenge, siden 1991, så at vi fortsatt kan levere gode og relevante ideer, som folk liker, det syntes vi er kjempegøy, legger hun til.

Klassisk hevnen-er-søt-film
Kreatører på filmen i Pol Christian Lauritzen og Janne Brenda Lysø beskrev filmen som en «Klassisk hevnen-er-søt film» og sa de håpte mange ville kjenne seg igjen i karakteren «Sjetil». Einar Film har produsert filmen og Aksel Hennie har hatt regi.

Du kan lese mer om filmen her: Norsk Tipping stuper inn i brennhet språkdebatt: - Man kan like det eller ikke, det er sånn det er

Her kan du se Sølvfisk-vinneren for september måned: