Årets fagjuryer til Gulltaggen som går av stabelen 14. mai er nå valgt ut. 40 jurymedlemmer er klare for å gjøre faglige vurderinger, fordelt på fire overordnede fagdisipliner. Årets jurygeneral Gro Larsson fra Per Høj har fått med seg fire håndplukkede juryledere til å vurdere hvilke arbeider som har vært de aller beste det siste året.

Nytt av året er at årets 14 kategorier er fordelt under fire overordnede fagdisipliner. Hensikten med dette er å gjøre det tydeligere hvilke fagområder det konkurreres i, samt heve nivået på både konkurranse og juryering.

- Ved å rendyrke faglige kriterier håper jeg det vil bli mer attraktivt å delta for flere byråer fra forskjellige miljøer. Jeg er overbevist om at det lages mye man ikke hører om som kunne vært inspirerende for alle som jobber innen kommunikasjon og merkevarebygging, og ønsker meg spesielt at flere design- og teknologibyråer deltar, sier årets jurygeneral Larsson.

Her er årets juryledere og jurymedlemmer:

Jens-Petter Aarhus, kreativ direktør og partner i Anorak, er juryleder for kategoriene innen reklame og kommunikasjon. Med seg på laget i juryen har han Ingrid Leren Wathne, kreativ leder i Schjærven Reklame, Ida Fjeldbraaten, kreativ leder og partner i Hausmann, Pia Ølstad, Creative Director i SMFB, Nicklas Hellborg, kreativ direktør i Apt, Kjetill Nybø, Creative Director i Kitchen, Bastian Kløve Braathen, Creative Director i Marvelous, Caroline Johnsen Nordby, kreatør i Los & Co, Janne Brenda Lysø, kreativ leder i POL samt Josephine Berntzen, Art Director i The Oslo Company.

Pia Tryland, daglig leder i Chili Publications, har juryansvaret for innholdsmarkedsføring, med sine fire kategorier. Tryland har følgende jurymedlemmer: Mari Grønvold, Publisher & Marketing Manager i Strossle, Svein Arne Haavik, Content Editor i VG Partnerstudio, Thomas Gulbrandsen, kommersiell innholdssjef i Nettavisen, Øyvind Vederhus, administrerende direktør i HyperRedink, Petter Herming, partner og teamleder for kreatører i Geelmuyden Kiese, Hans Havdal, kundeansvarlig og AD i Spoon, Lise Tangen Hansen, kundedirektør i Penetrace, Pernilla Forsman, rådgiver i Dinamo og Lene Vintervoll, innholdsrådgiver/rådgiver i TRY.

Juryleder-rollen for design og teknologi innehas av senior designer og partner i Unfold, Marita Viken. Det er fire kategorier under dette fagområdet. Følgende er klare som jurymedlemmer inn under dette fagområdet: Tom Stian Larsen, designer i Halogen, Robert Bue, Technical Director i Good Morning, Elizabeth Matre-Aas, Co-Founder og Managing Director i Studio Vues, Dag-Henning Brandsæter, Manager Digital og Senior Designer i Snøhetta, Pål Smitt-Amundsen, Innovation Manager og utvikler i APT, Ann-Kristin Hansen, CEO og partner i Antidiffer, Live Karoline Roaldset, Project og Web Manager ved Munchmuseet, Simen Øian Gjermundsen, Freelance designer og utvikler og Fredrik Søgaard, Product designer i Feed.

Thomas Johansen, digitaldirektøren i PHD, har jurylederskapet innen mediastrategi. Det er to kategorier under dette fagområdet. Disse er jurymedlemmer: Therese Becke, COO og Client Director i RED Media, Caroline Fleischer Irving, Client Service Director i Carat, Carina Stubberud, media og kommunikasjonsansvarlig i Re:Media, Iselin Stensrud, rådgiver i Mindshare, Truls Lystad, Client Manager i Starcom, Fredrik Mowinckel, medierådgiver i Mood Communication, Christian Sørlie, Senior Client Director i MediaCom, Manuel Flores, CEO og Founder av Media Performance og Benedicte Felix, strategisk medierådgiver i TRY OPT.

Anders Muurman Holm, tekstforfatter i Morgenstern, er visegeneral for Gulltaggen.

Hensikten med Gulltaggen er å inspirere til kreativ bruk av teknologi og digitale flater ved å hedre arbeider som utmerker seg gjennom nytenkning, kreativitet og godt håndverk. Gulltaggen ble etablert i 1998 og arrangeres av bransjeorganisasjonen INMA.