Lørdag kveld skal norske TV-seere være med å stemme frem den reklamefilmen de liker aller best fra fjoråret. Det skjer når TV 2 inviterer den norske reklamebransjen og norske annonsører til fest og feiring alt innpakket i et stort direktesendt TV-show på Oslo Kongressenter. 

Totalt kjemper 12 filmer om prisen. 

Les også: Disse filmene kan vinne Gullfisken: - Har gått sin seiersgang rundt hele verden

En av kveldens æresgjester er den nybakte kultur- og medieministeren, Abid Raja, som fikk statsrådsjobben bare for en drøy uke siden. Nå stepper han inn i det oppsatte programmet til forgjengeren Trine Skei Grande og blir med på TV-sendingen der han skal dele Gullfisken-prisen til den reklamefilmen som får fikk flest stemmer og runde av sin første uke på jobben med en aldri så liten fest. 

- Jeg skal i hvert fall være her en stund, sier Abid Raja til Kampanje.

Den ferske kulturministeren kunne også røpe hvilken TV-reklame han setter aller høyest.

- Jeg har sett på Gullfisken før og kost meg mye og kan avsløre at min favorittreklame min er den Japp-reklamen med rastamannen. Det var synd at de sluttet med de filmene, sier Abid Raja på vei inn til sending. 

Se videointervju med kulturminister Abid Raja og TV 2-sjef Olav Sandnes her. 

Filmen kulturministeren sikter til er en reklamefilm fra midten av 1990-tallet som heter «Rasta» og som ble laget av 1990-tallets største reklamebyråer i Norge, Leo Burnett. Filmen vant også Gullfisken tilbake i 1995.

Her kan du se den legendariske reklamefilmen.