XXL går denne uka på lufta med en helt ny reklamfilm som ifølge den nye markedsdirektøren Jakob Olsbø bryter fullstendig med kommunikasjonen man vanligvis ser i sportskategorien. Nå er slutt på løp og kjøp-reklamen og i stedet tillater sportsgiganten seg å tulle litt med lagerplassen i sin nye TV-film.

- Målet er å styre unna den kommunikasjonen som preger kategorien, og som handler om løp og kjøp og pris og produkt. Vi ønsker å bryte med dette og å få en helt annen oppmerksomhet fra kunden enn det man har vært vant til, sier Jakob Olsbø til Kampanje.

På grunn av svært krevende markedsforhold og en ekstremt dårlig vinter, står kjeden i fare med å brenne med enorme mengder varer. Budskapet denne gangen er «helt nødvendig lagertømming». 

Det er skuespiller Trond Fausa Aurvåg som er fortellerstemmen både på TV-reklamen og de nye radiospottene som XXL har produsert i forbindelse med kampanjen. 

Se den nye reklamefilmen til XXL her. 

Selskapet slipper også til et nytt byrå på jobben i tillegg til Schjærven-systemet. XXL har i alle år jobbet med Schjærven Reklamebyrå, men denne gangen har sportsgiganten også sluppet til Anorak i utarbeidelsen av filmen.

- Det stemmer at vi har hatt et Anorak-team som har jobbet tett med XXL og utviklet kommunikasjonskonsept og kreative løsninger for den pågående kampanjen, sier Anorak-sjefen, Torgeir Vierdal til Kampanje.

Hele historien om hvordan XXL og markedsdirektør Jakob Olsbø møter utfordringene i sportsbransjen kan du lese på Kampanje Premium.

Les også: Hyrer inn flere reklamebyråer til massiv salgskampanje: - Vi skal tømme lagrene