Ruter har i en ny kampanje spurt folk hvem de gleder seg mest til å reise til når hverdagen kommer tilbake. Det er reklamebyrået SMFB som står bak kampanjen som skal gå i sosiale medier i påsken.

Yvonne Waage, markedsansvarlig for kommunikasjon i Ruter sier hun er rørt over det folk har delt.

- Mens vi venter på bedre tider syntes vi det kunne være fint å se fremover, og la folk dele hvem de ville besøke når den tid kommer. Det var rørende å se hvordan folk byr på seg selv, og forteller med sine egne ord hvordan denne situasjonen preger livene deres.

Her kan du se noen av de innsendte snuttene:


- Sterkt berørte
SMFB-rådgiver Torstein Drogseth forteller om hvordan de arbeidet med kampanjen.

- Ruter er en av de som er sterkt berørt av tiltakene mot Corona-viruset, og som en aktør som vil bidra til nabolagsfølelsen i byen begynte vi å diskutere hva vi kunne gjøre, sier Drogseth til Kampanje.

Han forteller at ble en prosess mange i bransjen kan kjenne seg igjen i, flere samtaler og diskusjoner over videokonferanse.

- Av mange ideer på blokka, var det denne ideen vi alle fikk fot for. En fin og sympatisk måte for Ruter å holde seg relevant og nære sine reisende, som nå ikke reiser noe særlig i det hele tatt, sier Drogseth.

Filmer uten regi
Alle filmene er innsendte bidrag uten noen form for regi forteller SMFB-rådgiveren. 

- Det var ikke en komplisert produksjon, men en grundig casting-jobb som måtte gjøres. Det ble ikke gitt noe regi eller veiledning til disse menneskene, bare et spørsmål om hvem de vil reise til når hverdagen kommer tilbake. Alle bidragene som ble sendt til casting ble brukt som de endelige filmene, så dette er så ekte og ufiltrert som det blir, sier Drogseth.

- Hva gleder du deg mest til når ting åpner igjen?

- Personlig gleder jeg meg mest til å reise til foreldrene mine på Nordstrand, som jeg ikke har sett på lenge. De er fine folk, men også utmerkede barnevakter,  som er noe kona mi og jeg ikke har opplevd på en stund.