Det er mye som starter opp igjen i august etter fellesferien, som jobb, barnehage, skole og fritidsaktiviteter. I en ny kampanje vil Obs posisjonere seg som stedet «der du får tak i alt du trenger» når hverdagen starter igjen enten det er kneipp, grandis gymsko eller regntøy.

SMFB står bak kampanjen, som har fått navnet «smart start». Den består blant annet av tre nye filmer hvor vi får et gjensyn med «Obs-paret», som flere kanskje kjenner igjen fra tidligere.

- Vi ser et tydelig merkevareløft etter gjentatte kampanjer innenfor det nye kommunikasjonskonseptet vårt, sier Stine Nygård Sjølie, markedssjef i Obs.

Hun sier at de tidligere filmene med «Obs-paret» scorer høyt på både budskapsforståelse, troverdighet og liking.

- Ved forrige kampanje oppnådde vi også all time high på avsenderidentitet og erindring, så vi håper selvfølgelig Smart Start-kampanjen skal fortsette denne trenden og løfte Obs videre som en attraktiv merkevare, sier Sjølie.

Les også: Visit Norway vil at flere skal legge ferien til Norge – fikk «sjelden velsignelse» til å bruke Prøysen-klassiker

Vil gi enkle løsninger for barnefamiliene
Denne gangen møter vi «Obs-paret» når norgesferien er på hell. De skal i gang igjen med barnehage, skole og alt annet som hører hverdagen til – en situasjon som kan føles litt som «et ork». I kjent stil løser likevel dette paret alt på strak arm, fordi de har knekt koden og vet at Obs «har alt de trenger» på ett sted». Derfor nyter de også ferien til siste minutt.

- Med smart start ønsker vi å ytterligere styrke assosiasjonen til vår viktigste driver som er det unike produktutvalget vårt, ved å være relevant for barnefamiliene spesielt, sier Sjølie.

Hun sier de vil minne seerne om at de ikke trenger å stresse rundt til forskjellige butikker, og heller vise at de kan få tak i alt på et sted.

- Smart start er selvfølgelig i tråd med det overordnede kommunikasjonskonseptet «kunsten å handle smart». I tillegg til filmene, som fremmer det unike vareutvalget, har vi utarbeidet printannonser og innhold til nett og sosiale medier som blant annet byr på inspirasjon, smarte tips og huskelister. Vi har også laget forslag til ukesmenyer i samarbeid med Obs-ambassadør Ida Gran-Jansen. Med alt dette ønsker Obs å gjøre det litt enklere for barnefamilien å komme godt i gang med hverdagen igjen, sier Kjersti Kristiansen, konsulent i SMFB.

Filmene er også denne gangen laget i samarbeid med OBHF, med Eigil Langmark på regi. Du kan se en av reklamefilmene her.