Black Friday tok Norge med storm på starten av 2010-tallet og siden har det blitt en fast tradisjon for mange å handle salgsvarer på denne dagen. I år velger flere butikker Black Week som markedsstrategi hvor de heller har salgsvarer over en lenger periode.

Klesmerket Ulvang prøver seg i år på en annerledes markedsstrategi. De vier hele sin Black Week-kampanje til til «ullgenseren til Hege», som vil si at Ulvang oppfordrer folk til å kjøpe brukte gensere på Finn fremfor å kjøpe nye i butikk.

Merkevare- og markedssjef i Ulvang, Christophe Pons, ønsker å slå et slag for gjenbruk i årets kampanje

- På Finn ligger det nå 853 fine og funksjonelle Ulvang ullplagg, samt mange tusen andre merker som lengter etter å holde nye eiere varme og glade i flere sesonger framover. Vi ønsker å få folk til å tenke over om de virkelig trenger å kjøpe nytt hele tiden - særlig i en periode hvor kjøpepresset er irrasjonelt høyt. Kjøp brukt når du kan, nytt hvis du må. Det er det beste for kloden og forbrukeren og in the end, fellesskapet, sier Pons.

Den norske klesprodusenten har satt opp reklame-boards på Aker Brygge og annonser i sosiale medier hvor Ulvang ønsker å bruke annonseplass på å selge genseren til «Hege» på Finn, fremfor nye Ulvang-gensere. Formålet er å få folk til å kjøpe brukt når de kan, og på Finn.no er det i skrivende stund 697 treff på «Ulvang».