Ifølge Sats er «å trene mer» verdens mest brukte – og brutte – nyttårsforsett. For mens det å trene er en flott ambisjon, faller ifølge treningskjeden åtte av ti personer av innen den andre uka i februar, fordi de går for hardt ut. I samarbeid med reklamebyrået Anorak kjører derfor Sats nå en kampanje som hyller menneskene som tar det litt roligere og fokuserer på å ta ting i sitt eget tempo. 

- Sats sitt nyttårsforsett for 2022 er å gjøre alt vi kan for at våre medlemmer holder sitt. Vi vet at sannsynligheten for å gjøre trening til en vane øker betydelig om man starter i det små med noen enkle og lette øvelser jevnt fremfor et overambisiøst treningsregime, sier nordisk markedssjef, Kristine Abrahamsen, i Sats i en melding.

Hun sier at Sats har hjulpet utallige medlemmer med å danne nye treningsvaner, og at de ser at personene som lykkes ofte ikke går for hardt ut, men tar seg tid til å bygge gode treningsrutiner. 

- Derfor har vi blant annet tatt frem tre nye treningsprogram som hjelper deg til nettopp å bygge en vane, enten du er helt fersk eller litt i gang allerede, sier Abrahamsen.

Her kan du se den nye reklamefilmen til treningssenterkjeden Sats. 

- Riktig å gjøre det motsatte
Det er det kreative reklameteamet i Anorak, Sollin Sæle og Sebastian Pandonis, som står bak filmen. 

- I en periode der alle andre i kategorien roper «kjør på», føltes det riktig av Sats å gjøre det motsatte. Ved å fokusere på at Sats faktisk bryr seg om at helt vanlige folk fortsetter å trene fremfor å bare melde seg inn og betale, føles det forhåpentligvis litt tryggere å gå for et medlemskap hos akkurat dem, sier de to. 

Planner i Anorak, Jari Niklas Olsen, sier at man kan komme et stykke med viljestyrke. 

- Nærmere bestemt så langt som til cirka 19. januar. Men 98 prosent av valgene vi tar hver dag er basert på vaner. Alt for få har kunnskap om dette, sier han videre. 

Kjørte TikTok film i én dag
I tillegg til hovedfilmen, som er produsert av Fantefilm med Marius Holst på regi, har kampanjen egne kanaltilpassede uttak til forskjellige utendørsflater, sosiale medier og display, blant annet en helt egen hangover-vennlig film tilpasset TikTok.

- TikTok-filmen, som kun gikk 1. januar, var hangover-tilpasset og inneholder farger og motiver som er bevist beroligende for hjernen etter en kveld med festligheter. Det fungerer ikke å sende en kinofilm på TikTok i 2022 og vi synes det er bra at Sats tar de forskjellige kanalene på alvor. Jeg håper den ga mange en litt roligere start på året, sier teamet i Anorak, som også har bestått av rådgiver Janne Espevalen og prosjektleder Camilla Von Borcke.

Treningsklare:

Sollin Sæle og Sebastian Padonis står bak den nye reklamefilmen til Sats. Her foran byråleder Torgeir Vierdal.