De nye reklamefilmene til Volkswagen skal ikke bare markedsføre bilmerkets ID.-modeller og deres «over-the-air»-oppdateringer. Volkswagen vil også drive etterutdanning av erfarne sjåfører.

I tillegg til filmer for både TV, kino,  og sosiale medier, print og egne kanaler, har Volkswagen og reklamebyrået Try utviklet en egen nettside der man kan få en oppdatring på endringer i trafikkregler de siste årene. Denne nettsiden er laget i samarbeid med Wright trafikkskole.

Der kan man også ta en mini-teoriprøve og vinne gratis førerkort til et familiemedlem. 

- Vi gjør dette først og fremst for å få oppmerksomhet rundt «over-the-air»-oppdateringene som er tilgjengelig for alle våre ID.-modeller. Men som Norges største personbilmerke ønsker vi også å gå foran og drive litt «etterutdanning», sier markedssjefen i Volkswagen Personbil, Thomas Mietinen.

- Vi tror dette er en tematikk som engasjerer, og at det er mange der ute som kjenner på at de trenger en liten oppfrisking når det gjelder trafikkreglene, forteller det kreative teamet i Try, Karin Lund og Øystein Halvorsen.

Kampanjen er en oppfølger til skjult kamera-stuntet med en flyvende ID.3, som gjorde skarpt i Reklamebørsen tidligere i år.

Les mer: High Score til Telia i Reklamebørsen - se vinnerne og taperne her

- Vi tror på norskprodusert innhold og håper at denne kampanjen også vil gi oss gode resultater både når det gjelder oppmerksomhet og liking, og at mange benytter sjansen til å oppdatere seg på trafikkreglene, avslutter Mietinen.

Reklamefilmene er produsert av Bacon med Andreas Riiser på regi, mens sosiale medier-uttakene er laget av Try Opt. Red Dentsu X står for medieplasseringer.

Se hovedfilmen her:


Her kan du se en av oppfølgerfilmene: