Vy stikker av med Sølvfisken for august for sin humoristiske dramatisering av hva som kan skje når man reiser kollektivt. Kampanjen er laget i samarbeid med reklamebyrået Pol og produksjonsselskapet Pravda. Filmene har blitt regissert av Morten Borgestad.

Det er filmen «Ved første blikk» som nå melder seg på kampen om Gullfisken.

Juryen skriver i sin begrunnelse at det er en litt «surrealistisk-realistisk historie, som er godt castet og godt produsert»..

- Juryen er enige om at Vy har gitt TV 2s publikum 45 underholdende reklame-sekunder med bred appell om hva du potensielt kan oppleve eller gå glipp av når du tar toget, skriver de. 

- En anerkjennelse
Leder for merkevare og markedsføring i Vy, Frode Skage Ullebust sier til Kampanje at det er «stor stas» å vinne Sølvfisk.

- Vi ser på dette som anerkjennelse av at vi klarer å nå ut med budskapet om at flere bør reise miljøvennlig og kollektivt, forhåpentligvis på en sjarmerende måte. 

Han forteller videre at de med konseptet «Hver tur teller» ville skape positive følelser for miljøvennlige kollektivreiser, med «glimt i øyet».   

- Ideelt sett kan du bruke tiden på buss og tog til å jobbe, lære deg noe nyttig, eller nyte utsikten. Alt du ikke kan gjøre med to hender på bilrattet. Eller dagdrømme om personen som sitter ved siden av deg, som er tilfellet i denne filmen, sier Skage Ullebust. 

Positiv respons
Dette er den andre søvfisken som tilfaller Pol så langt i år. Byrået fikk også en sølvfisk for Helsedirektoratet i mai.

- Men dette er første sølvfisk for Vy, sier rådgiver i Pol, Petter Bryde.

Det er kreatørduoen Thea Emanuelsen og Anders Arnoldsen Holm som står bak kampanjen. De synes det er «veldig stas» å få en sølvfisk. 

- Det er en av de prisene som henger høyest for oss, spesielt siden det bare deles ut til 12 filmer i løpet av et år. Konkurransen blir jo derfor større, og da er det gjevt å få en fisk på kroken, sier duoen. 

Petter Bryde forteller at de ønsket å lage en film som folk kjenner seg igjen i.

-  Når man ser seg rundt på tog og buss så sitter de fleste enten med fjeset ned i mobilskjermen eller de sover. Og fra et miljøperspektiv så er det greit det også. Så lenge de faktisk velger kollektivt fremfor bil og fly. Så det er en aldri så liten hyllest til alle som reiser kollektivt, uansett hvordan reisen utarter seg, sier han. 

- Og så er det veldig hyggelig med all den positive responsen vi har fått på denne filmen, som jo er den første i en serie, legger han til. 

Her kan du se reklamefilmen: