De skal i ukene frem mot Cannes Lions velge ut hvilke bidrag som blir nominert til hovedkonkurransen i Cannes i juni. Det kommer frem i en pressemelding fredag denne uken.

Beathe Stangeland Eide, som i dag er Business Development Direktør i PHD skal sitte i juryen for Media. Hun har lang erfaring fra mediemarkedet i Norge, med over 15 års erfaring fra mediebyrå, i tillegg til erfaring fra reklamebyrå og fra annonsørsiden.

Sebastian Prestø fra Morgenstern skal sitte i shortlist jury for Film Craft. Han var med å starte Morgenstern i 2016 og har i løpet av årene vunnet både gull, sølv og bronse i Cannes Lions og Eurobest. Siste vinst internasjonalt ble en bronse i Eurobest for filmserien Mandag for Finn.no i 2022.

Les også: Caroline Riis klar for hovedjuryen i Cannes: - Føles ganske stort

- Det er veldig hyggelig å bli spurt om å juryere i Cannes Lions, hvor de beste casene fra hele verden er samlet. Dette blir både lærerikt og inspirerende! Jeg gleder meg helt vilt til å være en stemme inn i Cannes Lions juryen i år, forteller Stangeland Eide i meldingen. 

Stangeland Eide har erfaring fra juryarbeid i internasjonale konkurranser som Balticbest og Eurobest, og her hjemme. Hun har også vært med på å vinne en Media-løve i tidligere.

Prestø har også flere juryerfaringer i bagasjen før han skal dømme i Cannes Lions. Han har tidligere vært i hjemmejury for New York Festivals i 2021, og har sittet flere ganger i Gullblyanten blant annet som jurypresident.

- Det er alltid inspirerende å se gjennom det byråer fra hele verden anser som sine beste jobber. Film Craft er jo tradisjonelt en knallhard kategorie så det blir sepennende å se om det dukker opp noen norske bidrag, sier Prestø.

Både Prestø og Stangeland Eide vil som medlemmer i shortlist-juryen arbeide fra Norge. Caroline Riis som er trukket ut som eneste nordmann i hovedjuryen i Cannes, og som til slutt velger ut hem som får prisene.

Cannes Lions International Festival of Creativity er den største reklamekonkurransen i verden, og holdes årlig i Cannes. I tillegg til å hedre reklame fra hele verden er festivalen fylt opp med gode foredragsholdere innenfor flere temaer. I år kommer blant annet Mark Ritson, Kenan Thompson, Karen Nelson-Field og Queen Latifah.