- Barna blir ofte en del av flyttelasset fremfor en del av flytteprosessen, og for mange barn er flytting vanskelig. Hos Aktiv Eiendomsmegling strekker vi oss langt for at alle parter av flytteprosessen skal bli fornøyde, sier administrerende direktør i Aktiv Eiendomsmegling, Karsten Onsrud.

Nylig ga Aktiv ut barneboken «Olivia flytter». Den har selskapets meglere til boligkjøpere og selgere, i tillegg til at boken kan bestilles på nett.

- Vi har sendt ut flere tusen bøker til kontorene våre, og mange av dem har allerede bedt om påfyll for å møte etterspørselen. Det tar vi som et «proof of concept», og trolig bestiller vi et nytt opplag allerede til høsten, sier Onsrud.

Les mer: Aktiv skal hjelpe firbeinte med boligjakten

- Lite god barnelitteratur
Barneboken «Olivia flytter» har blitt til etter en idé av reklamebyrået WAL. Rådgiver Christian Bernt avviser imidlertid at boken er et reklamestunt, men snarere et ledd i å posisjonere Aktiv som en kundeorientert og rådgivende meglerkjede.

- Det er kjent at det finnes mye barnelitteratur om ulike livsendringer i et barns liv, som familieforøkelser og skilsmisser. Det finnes dog lite god barnelitteratur om flytting, til tross for at temaet berører over 50.000 norske familier årlig. Derfor bestemte vi oss for å lage en barnebok om det, og resultatet ble en skikkelig fin historie om Olivia som skal flytte, forteller Bernt.

Det er WAL-kreatørene Daniel Eraker og Christian Rusch Lindvik, som står bak ideen. Det var også WAL som stod i kulissene da Aktiv brukte boligannonser for å hjelpe firbeinte i boligjakten med omplasseringshunder fra FOD, der den første boligannonsen med FOD-hunden Nils fikk 40.000 visninger på tre døgn.

Samarbeider med et stjernelag
Planleggingen av «Olivia flytter» begynte for et års tid siden hos Svovel barnebokhandel.

- Der fant vi en perfekt match i forfatter Agnes Thorstvedt og illustratør Tine Svae. Med de på laget har vi skapt en helstøpt, nøye gjennomtenkt og ikke minst nyttig barnebok som tåler tidens tann, sier kreatørene.

 «Olivia flytter» har også fått liv som hørespill ved hjelp av BådeOg på produksjon og Eskil Paus på regi. I tillegg står Makta-skuespiller Thorbjørn Harr for fortellerstemmen og skuespillerne Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kolstad med datteren Mai, låner stemmene sine til familien.

Hørespillet er gratis og tilgjengelig på alle strømmetjenester.