Det er ikke få konferanser og prisutdelinger i den norske reklame- og markedsføringsbransjen, men en av det mest innarbeide og tradisjonsrike er Gulltaggen. Konferansen ble etablert i 1998 og har hatt store navn som Richard Branson, Guy Kawasaki, Tim Bernes-Lee, Chris Henderson og Gary Vaynerchuck og samlet på høyden over 1.000 mennesker. Selve Gulltaggen-konkurransen er også en av de mest prestisjefulle prisene man kan vinne i byråbransjen i Norge og Gulltaggen var arenaen der de nye digitale reklamebyråene som Apt, Anorak og Mediafront for første gang gjorde seg bemerket.

Men tidligere i år ble det klart at styret i Inma, som står bak konferansen og prisen, bestemte seg for en kontrollert avvikling. Nå er det klart at Kampanje går inn og tar over Gulltaggen.

- Inma har vært opptatt av å overføre Gulltaggen til en nøytral aktør som ivaretar bransjen og dens endrede rammebetingelser. Derfor ble Kampanje en veldig god match. Kampanje har et stort nedslagsfelt og har god erfaring med både konferanser og awards. Så vi tror dette blir et fint nytt hjem for Gulltaggen, sier Gro Larsson, styreleder i Inma i Kampanje.

Inma ble stiftet i 2001 med et formål å fremme markedsføring på internett. De siste årene har imidlertid organisasjonen ha slitt med dalende medlemsmasse og færre deltakere på arrangementene sine. Nå blir det opp til Kampanje og blåse nytt liv i Gulltaggen både som prisutdeling og konferanse.

- Kampanje og Gulltaggen har en felles historie som spenner over mange år og helt siden Gulltaggen så dagens lys både som konferanse og prisutdeling har vi fulgt dette arrangementet hvert bidige år siden starten, sier kommersielt ansvarlig i Kampanje, Nina Gade Tenvik.

Tenvik sier målet er å videreføre Gulltaggen både som arena for kompetanse- og kunnskapsdeling og nettverksbygging for personer som jobber med digital markedsføring, kommunikasjon, kreativitet, innovasjon og ledelse, både som konferanse og prisutdeling. 

Lover mer Gulltaggen:

- Vi vil gjøre alt for at Gulltaggens nye hjem skal bli det hjemmet som Gulltaggen og norske markedsføringsbransje fortjener, sier kommersielt ansvarlig i Kampanje, Nina Gade Tenvik. Foto: Eivor Eriksen.

- En oppgave vi gleder oss til
På prisutdelingen har Inma også alltid delt ut æresprisen Gulltaggen til en person som har satt spor etter seg i den digitale markedsføringsbransjen i Norge. Den så langt siste prisen ble delt ut til gründer og internettpioner Bente Sollid Storehaug.

- Gulltaggen har vært et viktig arrangement for den norske markedsføringsbransjen både som konferanse og konkurranse. Det var en konkurranse som sikret mange nye, digitalt orienterte, reklame- og designbyråer og etter hvert også teknologimiljøer en alternativ arena å vise seg frem på. Å få være med å sikre Gulltaggen i årene fremover er vi derfor både ydmyke og stolte over. Vi gleder vi oss til å ta fatt på denne oppgaven, sier ansvarlig redaktør Knut Kristian Hauger.

Kommersielt ansvarlig Nina Gade Tenvik i Kampanje at det allerede er bestemt å arrangere Gulltaggen Awards på Carls den 21. november.

- Neste år vil vi også relansere Gulltaggen i fordums prakt og lage en knakende god konferanse i tillegg til Gulltaggen Awards. Kampanje har et bredt nasjonalt og internasjonalt kontaktnett og har lang erfaring i å lage de råeste konferansene i bransjen, så dette er en oppgave vi virkelig gleder oss til. Vi er svært takknemlige for at Inma fant oss verdige til å overta en så viktig kåring som Gulltaggen og vi vil gjøre alt for at Gulltaggens nye hjem skal bli det hjemmet som Gulltaggen og norske markedsføringsbransje fortjener. Vi takker for tilliten, sier Gade Tenvik.