Høyres kreative rådgiver Joachim Husby blir digital kreativ strateg i batteri-selskapet Hagal.

- Det har vært utrolig givende å jobbe på innsiden av det politiske systemet og delta i valgkamp. Jeg har fulgt statsministerens på besøk hos mange grønne start-ups rundt omkring i landet, og latt meg inspirere av gründeres store lidenskap for å løse klimaproblemer. Denne interessen ledet meg til Hagal, som har bærekraft i kjernen av alt de gjør. Selskapets løsning for ombruk av batterier vil bli et viktig bidrag til sirkulærøkonomien, forklarer Husby. 

Som kreativ rådgiver for Erna Solberg og Høyres stortingsgruppe, har Husby jobbet med merkevarebygging, digital strategi, kreative konsepter og innhold i Høyres kanaler. Nå går han fra politikken til batteri-industrien, hvor han i den norske startupen Hagal skal jobbe med teknologi som forlenger levetiden på batterier. 

Dermed forsvinner nok en rådgiver fra Høyres kampanjeteam. Tidligere denne uken skrev Kampanje om Cecilie V. Jensen som har vært sjef for digitale medier i Høyre de siste to årene

Les også: Høyres digitalsjef går til First House

- Han får stort spillerom
I Hagal har Husby tatt fatt på rollen som digital strateg med ansvar for selskapets digitale kanaler, kreative uttak og innholdsstrategi. Sjefen for markedskommunikasjon og bærekraft i Hagal, Mona Øverby, er veldig glad for å få Husby med i Hagal-teamet.  

- Det er skikkelig gøy å få et digitalt og kreativt hode av Husbys kaliber inn i selskapet. Hans bredde og erfaring er gull verdt for en start-up som Hagal. Som pådriver for grønn omstilling og elektrifisering har Hagal en spennende og viktig historie å fortelle. Her får Husby stort spillerom, sier Øverby. 

I tillegg til Høyre har Husby bakgrunn som kreativ rådgiver for Petter Stordalen, konseptutvikler i Schibsted og kreatør i Geelmuyden og Kiese, med en Bachelor i Art Director fra Westerdals i bunnen. 

- I Hagal er målet å skape engasjerende, lærerikt og relevant innhold som bygger folks kunnskap om batteriets rolle i klimakappløpet og bidrar til flere bærekraftige beslutninger. Dette gleder jeg meg til å jobbe med, sier Husby.