Mediebyrået på Try-huset, Try Opt, kjøper seg inn i det norske teknologiselskapet Lighthouse8 som er et markedsføringsteknologiselskap med base i Norge og Australia. Bak Lighthouse8 står Freddy Aursø som ifølge Finansavisen var med å bygge opp mediebyråene Global Media og Big Mouth Media.

- Vi merker at interessen rundt ChatGPT også smitter over på oss. Til å være en så teknologisk orientert bransje som markedsføringsbransjen er den fortsatt overraskende manuell. Dette kommer til å endre seg dramatisk de neste årene. Minst halvparten av jobben innen annonsehåndtering kommer til å bli overtatt av teknologi. Try Opt er et mediebyrå som har vært digitale fra starten, derfor er det ekstra spennende med samarbeid med dem, sier Freddy Aursø, administrerende dierktør i Lighthouse8, ifølge en melding.

Etter flere år i Australia startet Aursø opp Lighthouse8 i Sydnes, men selskapet har nå sitt hovedkontor i Trondheim.

Lighthouse8 automatiserer og robotiserer store deler av mediebyråenes arbeid, blant annet ved bruk av OpenAI, og hadde i 2021 en omsetning på rundt 40 millioner kroner og tapte 5,5 millioner kroner. Til Finansavisen sier Aursø at omsetningen i fjor vil lande på 60 millioner kroner.

Lighthouse8 har jobbet med mediekjøp, dataanalyse og dataautomatisering i rundt ti år og implementerte OpenAI for snart ett år siden, noe som ifølge Aursø «har vært en gamechanger for selskapet.»

- Vi bruker AI til å automatisere selve rådgivningsfunksjonen. Algoritmer følger med alle datakildene og konkluderer med hva som må gjøres og hva som prioriteres som viktigst, sier Aursø.

Try skal bidra med kapital og kompetanse til å utvikle produktene og «være en bro inn til viktige kunder.»

- Gjennom inkubatoren Try Pluss har Try investert i viktige selskaper innen markedsføringsteknologi, det er spennende økonomisk, men det er minst like viktig faglig for et konsern hvor over halvparten jobber teknologirelatert. Teamet i Try Opt får brukt mer tid på strategi og rådgivning med utgangspunkt i et overlegent innsiktsgrunnlag og teknologi fra Lighthouse8, sier Gunnar Stensaker, administrerende direktør i Try Opt.

Try har investert i flere markedsføringsteknologiselskaper de siste årene, inkludert Cavai, Adnuntius og nå Lighthouse8.

- De som raskt tar i bruk disse verktøyene kommer til å få et stort konkurransefortrinn. De som ikke gjør det vil tape, sier Stensaker.