Det melder selskapet selv i en pressemelding.

Det skjer på bakgrunn av en evaluering av det danske markedet og forespørsel om et skandinavisk tilbud, skriver dem i meldingen. Kobler har fra før kontorer i Norge, Sverige og Nederland.

- Fjoråret ble et sterkt år for oss. I et utfordrende reklamemarked klarte vi 38 prosent vekst. Det vil vi takke våre fantastiske kunder i Norge og Sverige for. Sammen med 522 annonsører gjennomførte vi 1438 kampanjer, som ikke dyttes på dem ufrivillig og som ikke utnytter persondataen deres, sier Tomas Torgersen, CCO i Kobler.

Kobler kommer ut av 2022 med en rekordomsetning på over 73 millioner norske kroner. I Danmark har de allerede booket inn kampanjer til over fem millioner norske kroner.

- Kundene spør om å bruke tjenesten vår i hele Skandinavia. Endelig har vi gleden av å kunne tilby dem 3. generasjons kontekstuell markedsføring også i Danmark, sier Torgersen.

Har nettverket klart
Det er svenske Philip Örtegren som leder Koblers Danmark-satsing. Han kommer fra stillingen som Business Development Manager for Kobler i Sverige.

- Vi får en eksplosiv start i Danmark. Vi har allerede 50-60 kampanjer booket inn fra april, sier han.

Han forteller at de allerede har et godt nettverk i København i form av mediebyråer som de også samarbeider med i Norge og Sverige. Nå ser Örtgren frem til å komme i gang i siste skandinaviske land.

- I Danmark finnes det i dag ingen 3. generasjons kontekstuelle annonseløsninger. Plattformen plasserer våre kunders annonser ut ifra nøkkelord eller kontekst og ekskluderer saker med negativ eller skadelig assosiering. Det gjør at vi kan levere markedsføring på det danske markedet som hverken går på kompromiss med annonsør eller mottaker. Det er bedre, enklere og tryggere, forklarer Örtegren.

I Oslo og Stockholm har Kobler til sammen 44 ansatte. Selskapet ble lansert i 2019.