De bærekraftige og grønne designere i Æra har lagt bak seg et nytt år med vekst på topplinjen som nå nærmer seg 27 millioner kroner. Det er første selskapet, som ble etablert i 2015 passerer 25-millionersmerket. Æra selv kaller seg «et strategisk innovasjonsbyrå, med bærekraft som utgangspunkt» og ble startet av tidligere SDG-gründer Øystein Hagen.

- Vi er godt fornøyde med utviklingen i 2022, som jo var et annerledesår og preget av covid. Men vi kom fint gjennom det med omsetningsvekst og fullt lag, og det er vi veldig happy med, sier Hagen til Kampanje.

Driftsresultatet har imidlertid falt de siste årene og landet i fjor på snaue 300.000 kroner.

- Vi valgte å starte et større byggeprosjekt hvor vi gjør Æra klar for skalering, og disse investeringene tok vi over drift, noe som vises på resultatet for 2022, og vi gjør tilsvarende i år også. Så vi har langsiktige vekstmål, men skal ta det i riktig tempo for å holde kvalitet mot kunder og bevare kulturen i Æra.

I tillegg til å legge frem årstallene så er det også klart for et lite skifte i toppen. Etter syv år går Hagen ut av sin rolle som daglig leder i Æra og overlater jobben til Therese Zarrabi.

- Æra har mye å gjøre på både kort og lang sikt. Det gir derfor mening for oss å nå omstrukturere ledelsen slik at den får enda mer krefter i å kunne støtte de ansattes daglige arbeid, og kundene våre i å forene innovasjon og bærekraft, sier Øystein Hagen.

Rollebyttet betyr for Øystein Hagen enda mer tid til å jobbe med kunder, men han fortsetter som arbeidende styreformann. Therese Zarrabi har jobbet i Æra som head of Operations i fem år.

- Jeg er glad og stolt over tilliten jeg har fått fra styret og de ansatte, og ser frem til å være med og utvikle Æra videre. Det blir viktig å sikre sunn drift i vekstfasen vi er inne i, og bidra til å forvalte de mulighetene som ligger foran oss sammen med våre kunder og samarbeidspartnere. Jeg gleder meg til å levere på selskapets ambisiøse strategi sammen med vårt sterke, tverrfaglige team, sier Therese Zarrabi.

Hagen fortsetter også i rollen som administrerende direktør for gruppen. Æra har nemlig også investert i selskaper som På(fyll), Parkdressen og Ærli gjennom Æra Invest.

- Dette vil jeg nå også bli enda mer dedikert til, som er veldig gledelig, avslutter Øystein Hagen.

I Æra jobber man med kunder som FN, NFF, Tine, Orkla, Tomra, IKEA, OBOS, Schibsted og Finn.no

- Hva tenker du om 2023?  

- For 2023 så velger vi derfor å være offensive, men ikke naive. Høyere kostnader og usikkerhet preger flere bransjer og enkeltkunder, men omstillingen næringslivet skal gjennom frem mot 2030 er reell, mange er i gang, og vi skal være med skape vinnere i denne omstillingen. Nøkkelen til det, er å starte nå, sier Hagen.

Her kan du se alle regnskapstallene til Æra for 2022. Alle tall i MNOK. 

Æra 2022 2021 Endring i %
Omsetning 26,9 24,9 + 8
Driftsresultat 0,3 0,9 - 67
Resultat før skatt 0,2 0,9 - 77