Om nøyaktig ett år er det klart for sjefsbytte i TV 2-konsernet, når Alf Hildrum går av som administrerende direktør etter åtte år. Etter det Kampanje kjenner til, skal det heller ikke være aktuelt for Hildrum å forlenge avtalen med styret. Dermed må styreleder i TV 2 og konserndirektør i Egmont, Hans Carstensen, finne en etterfølger til en av Norges aller viktigste mediejobber, ettersom den som var tiltenkt jobben, tidligere konserndirektør i Amedia Thor Gjermund Eriksen, valgte å takke ja til jobben som kringkastingssjef i NRK.

- Det er riktig at Alf Hildrums kontrakt utløper i mai 2015, og styret er naturligvis ansvarlig for å finne en god avløser når den tid kommer. Vi vil ikke på nåværende tidspunkt kommentere spesifikt når prosessen er i gang, sier Carstensen til Kampanje.

- Er ikke prosessen i gang?

- Det jeg sier er at det naturlig nok er på styrets agenda, men vi vil ikke kommentere ytterligere hva som er tidsperspektivet.

- Når regner dere med å ha en ny TV 2-sjef på plass?

- Senest mai 2015.

Valget av TV 2-sjef har historisk alltid vært knyttet opp til en noen spesielle utfordringer, helt fra forretningsmannen Bjørn Atle Holter-Hovind skulle sikre den første finansieringen til TV 2 og reklamemannen Arne A. Jensen skulle få reklamebyråene til å tro på landets nye, kommersielle tv-kanal. Dernest var det Kåre Valebrokks nettverk og «fingerspitzgefühl» skulle sikre TV 2 ny konsesjon og bygge kanalen til å bli et mediehus. mens dagens TV 2-sjef, Alf Hildrum, har vært opptatt av å trygge TV 2s lønnsomhet og sikre kanalen nye inntekter.

- Hva blir den største utfordringen til den nye TV 2-sjefen?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier TV 2-styrelederen.

Flere interne aktuelle
Nå er det flere Kampanje har vært i kontakt med som mener at det er på innholdssiden de største utfordringene vil ligge i årene som kommer, og at den neste TV 2-sjefen vil være «en innholdsperson». For første gang på lenge skal det nå peke seg ut flere interne kandidater. Blant de interne kandidatene som trekkes frem av kilder Kampanje snakker med, er både nyhetsdirektør Jan Ove Årsæther og kanaldirektør Trond Kvernstrøm. Årsæther har tidligere jobbet i Dagens Næringsliv, Aftenposten og Sunnmørsposten, og har innehatt redaktørposten i TV 2 siden 2006. Han var også fungerende sjefredaktør for hele TV 2-huset da Alf Hildrum var sykemeldt i fjor og skal ha vist handlekraft i tiden han fungerte som Hildrums stedfortreder.

Nylig fikk Årseæther også enda mer TV 2-makt, da han overtok redaktøransvaret for sporten.

- Du får ikke noen kommentar til det, utover at jeg har en veldig fin jobb i dag, sier Årsæther til Kampanje.

- Er du aktuell for jobben?

- Jeg har ikke lyst til å bidra til spekulasjoner.

Trond Kvernstrøm har bare noen måneder bak seg i TV 2, etter at den tidligere Monster-sjefen ble hentet inn som TV 2-direktør i desember i fjor, med forretningsansvar programinnhold på TV 2s kanaler, foruten sport og nyheter. Det er liten tvil om at Kvernstrøm har svært mange kvaliteter både som leder og ikke minst som en av landets aller dyktigste fagpersoner på området, men overfor Kampanje utelukker han at det er aktuelt å innta sjefsstolen i kanalen.

- Det er alltid hyggelig å bli nevnt i en sånn sammenheng, men jeg har bare en kommentar til det, og det er at det er totalt uaktuelt. Jeg har i utgangspunktet tatt meg vann over hodet i den stillingen jeg har nå, og ønsker å bruke hundre prosent av min energi på å prøve å lykkes sammen med den fantastiske gjengen i TV 2, sier Kvernstrøm til Kampanje.

PR-kandidat
Ett av de nyeste navnene som har seilt opp i diskusjonene om en ny TV 2-sjef er likevel Claus Sonberg, partner og daglig leder i PR-byrået Zynk Communication. Sonberg startet sin yrkeskarriere som informasjonsmedarbeider og senere journalist i Nyhetene i TV 2 fra 1992 til 1996. I TV 2 var også Sonberg pressekontakt. Senere har Sonberg jobbet som kommunikasjonsdirektør og medlem av konsernledelsen i SAS og han har de siste årene også hatt flere TV 2-oppdrag. For ett år siden ble han utpekt som nytt styremedlem i TV 2.

- Det er hyggelig og flatterende å bli nevnt som en mulig kandidat til en av Norges viktigste mediejobber, men det er ikke noe jeg kommer til å kommentere nå. Jeg har alltid levd etter regelen at man skal gjøre en best mulig jobb der man er, og nå er det å lede Zynk og utføre styrejobben i TV 2, sier Sonberg til Kampanje.

Så er spørsmålet om Sonbergs erfaring som journalist og PR- og kommunikasjonssjef er nok for å møte innholdserfaringen Egmont vil kreve av en ny TV 2-sjef.

Strømme og Sandnes
Spekulasjonene om hvem som skal ta over etter Hildrum har allerede pågått lenge, men fra interne folk i TV 2 får nå Kampanje vite at Hildrum har signalisert overfor ansatte at hans tid snart er omme noe som har skutt ny fart i hvem som skal ta over etter Hildrum og bli den femte TV 2-sjefen i rekken.

Så langt i spekulasjonene om hvem som skal ta over er det to personer som har dominert listene og det er SBS Discovery-sjefen Harald Strømme og Egmonts egen Olav Sandnes. Sandnes er i dag administrerende direktør i TV 2s søsterselskap Egmont Hjemmet Mortensen og sitter også i TV 2-styret. Han skal ha en svært god standing internt i det danske mediekonsernet etter å ha levert sterke resultater i Norges største ukebladkonsern Hjemmet Mortensen.

Sist, men ikke minst, er administrerende direktør i SBS Discovery, Harald Strømme, en brennhet kandidat til jobben, men spørsmålet er om det i det hele tatt er mulig å lokke Strømme over fra det raskt voksende Discovery-systemet. Allerede i desember konfronterte Kampanje Strømme om spekulasjonene. Da sa han følgende:

- Hehe. Når jeg får spørsmål om andre jobber, så pleier jeg å si at jeg har Norges morsomste jobb. Jeg bruker brorparten av min våkne tid til å legge strategier for å slå TV 2.

Les mer:

- Jeg har Norges morsomste jobb