Det var duket for storslått prisutdeling i Victoria and Albert Museum i London, torsdag kveld under INMA Global Media Awards. Prisutdelingen hyller publisister fra hele verden og Amedia fikk mye å juble for i løpet av kvelden.

Det ble gull i den nye kategorien «Best commerce product or service», som gis til det mediehuset som har klart å generere nye forretningsmuligheter og inntektskilder innen e-commerce, gjennom innovative løsninger.

- Å vinne denne prisen er skikkelig stort! Vi har jobbet lenge med å skape løsninger som gir høy verdi for annonsører i et segment, der vi som mediehus, ofte har blitt utkonkurrert av andre mediekanaler. Publisistene sitter på et kraftig distribusjonsnettverk, og det er nettopp dette vi har benyttet her, forteller strategisk rådgiver Monika Sveen i en pressemelding.

Vinnercaset var for Lumene og Helthjem og koblet distribusjon av vareprøver sammen med annonseformater som innholdsmarkedsføring og display. Kampanjen ble laget sammen med Lumene og Helthjem.

- Med dette caset viser vi verdien av å tilby annonsører flere sterke produkter i tillegg til de tradisjonelle medieflatene. Sammen er vi sterkere, og det beviser vi i et fantastisk samarbeid med Helthjem. Hele kampanjeløpet har vært skreddersydd til Lumene - fra våre lesere har sett display og lest artikkel, til de mottar vareprøven i postkassen, sier strategisk Key Account Manager i Amedia Salg og Marked, Ina Kreutz Pauli.

I tillegg vant Nordlys den redaksjonelle prisen «Best Use of Visual Journalism and Storytelling Tools», for sin sak Skredet, som er en reportasjeserie om de fem vennene som ble tatt av skredet på Erikaksla i Lyngen 23. mars 2022.

Det er journalistene Rune Endresen og Andreas Høyer og fotograf Yngve Olsen, som står bak Skredet. Designerne Kristine Tolk Solberg og Hallvar Wergeland Agersborg, animatørene Kristoffer Lorentzen og Øyvind Lind og grafikeren Oskar Bjørkum, som har bidratt til å gi en presentasjon som viser leseren det som skjedde, blant annet ved bruk av dronefoto og avanserte grafiske løsninger.

- Hovedmålet med prosjektet var å skape en nyansert debatt om skredulykkene, og bidra til større oppmerksomhet rundt faren. Dette har vi klart gjennom god formidling av budskapet med bruk av visuell historieformidling, sier journalist i Nordlys, Rune Endresen.

I tillegg vant også Schibsted-avisen Bergens Tidende to gull i «Best New Digital Product» og «Best Idea to Encourage Reader Engagement». Førstnevnte får de for en ny værtjeneste som tar i brukt automatisering og kunstig intelligens for å gi bergensere et nytt blikk på værvarselet.

Det andre gullet får de for personaliseringen av forsiden på BT.no.