Siden 20. mars har Filmforbundet nektet medlemmene å skrive under kontrakter med NRK. Nå er konflikten helt fastlåst. Forbundet mener statskanalen nekter å gi profesjonelle film- og tv-arbeidere rimelige vilkår, skriver VG.

– NRK oppfører seg som den slemmeste og mest urimelige gutten i klassen i dag både på lønn og rettigheter. De får penger gratis, men oppfører seg som den mest aggressive aktøren av alle, sier forbundsadvokat Bjørn Alexander Brem til VG.

Sammen med flere andre fagforeninger har de bedt medlemmene sine om å ikke skrive under kontrakter med NRK før de har fått på plass en kollektiv tariffavtale. Konflikten har ennå ikke kommet til noen løsning.

Dramasjef Ivar Køhn i NRK avviser Brems påstander, som han mener er direkte feil. NRK har gode lønnsforhold og god rettighetsforvaltning, mener han.

– Det er ganske nonchalant å fremstille lisensen som en form for gratis penger, og hentyde om at den bør betraktes som en slags offentlig støtte til Filmforbundets medlemmer. NRK betaler for rettigheter, og vi bruker lisenspengene nennsomt for å sikre at norske seere som har betalt for produksjonene skal få mulighet til å se det de har betalt for, når de selv ønsker og på den plattformen de ønsker, sier Køhn til VG.