Onsdag forrige uke ble den aller siste Lindmo-sendingen spilt inn, og fredag inntok talkshow-dronningen Lindmo-studioet i NRK for siste gang.

- Det var en strålende intens og minnerik dag, forteller Anne Lindmo til Kampanje.

Etter tolv år og 25 sesonger legges Lindmo ned. Nyheten ble delt i begynnelsen av februar, samtidig som det ble kjent at programlederen bytter ut studio og pumps til fordel for marka og tursko i en ny NRK-produksjon som kommer på skjermen til høsten.

Den siste Lindmo-sendingen var i kjent stil, med unntak av et storslått musikalsk nummer.

- Den siste uka var jo helt spesiell for oss, men på sett og vis jobbet vi som vi alltid har gjort. Vi valgte gjester fra øverste hylle og satte sammen et knippe historier som passer fint sammen og som lager den gode varme og underholdende fredagsstemningen vi alltid ønsker å få til.

Les mer: «Gullrekka» er historie – NRK underholdning leter etter helgeformen

Lindmos siste sending ble sett av 557.000, og hele sendingen kan du se her.

- Vi er godt fornøyde med historiens aller siste Lindmo-sending som satte punktum etter 12 år. Det er enda et bevis på at Norges ubestridte talkshowdronning Anne Lindmo gir seg på topp, sier underholdningredaktør Charlo Halvorsen til Kampanje.
Vågal avslutning:

Erlend Jones og Hege Nelvik lagde det siste musikknummeret som ble vist på Lindmo fredag. Foto: NRK

- Verdt det
Den musikalske 
finalen ble levert av Susannne Sundfør sammen med et stjernelag av norske musikere og sangere.

- Allerede i februar kom jeg på at Leikara Ljod fra Susanne Sundførs siste album ville være min drømmelåt for en avslutning på siste program. Jeg er så glad for at Susanne sa ja, og for at hun også ønsket å gjøre den på  vanskeligst mulig måte: helt live, uten tracks og singback og fiksfakserier, skutt i en eneste lang tagning. Det er sjukt vanskelig, og kanskje ikke noe så mange av TV-seerne helt forstår hvor avansert det er - men det er verdt det.

Resultatet ble seks minutter TV-magi skapt i samarbeid av musikere og gode folk i de tekniske faggruppene i NRK.

- Jeg er fortsatt i lykkesjokk over at vi fikk det til. Erlend Jones hadde regi på musikknummeret, og stod på døgnet rundt de siste dagene for å få det i havn, sammen med prodleder-heltinne Hege Nelvik, forteller Lindmo.

- Ganske vakkert
Den siste episoden med Lindmo ble derimot ikke bare punktum for talkshowet, men også for producer Ole Jørgen Grønlund, som hadde ansvar for regi på intervjuene - slik han har hatt siden programmet startet. 

- Det er jo ganske vakkert da. at Ole Jørgen hadde regi på samtalene og at Erlend tok seg av musikk-nummeret, det ble et helt konkret generasjonsskifte i vår siste sending.

Les også: NRK gir seg med talkshow – skylder på store endringer i seervaner

Vil savne gjengen
Den erfarne programlederen vippes sjeldent av pinnen og hadde kontroll på nervene før den siste sendingen.

- Jeg var ikke nervøs, bare inmari opptatt av at vi skulle lage en knallbra siste sending. Og så var det litt merkelig, det var som om jeg var ekstra lys våken, og bare tok inn alle de små detaljene en siste gang: siste runde i sminken, siste pep-talk med vaktsjef Rune, siste oppvarming av publikum, henge fra meg mikrofonen en siste gang, og lukke garderobe 10 en siste gang.

- Kommer du til å savne Lindmo?

- Jeg kommer til å savne gjengen min, noen av oss har vært rundt samme desk i snart tretten år! Vi har et helt unikt fellesskap, preget av knallhardt arbeid, kølsvarte humor og en stor respekt og kjærlighet for hverandre. At det fellesskapet opphører, det er trist. 

Verdig punktum:

Etter tolv år hadde teamet i Lindmo sin aller siste sending. Foto: NRK

- Gå mens leken fortsatt er god.
- Kommer du til å savne Lindmo?

- Jeg kommer til å savne det kollegiale. Jeg har jobbet med en utrolig fin gjeng, forteller hun.

- Er det noe som har vært utfordrende gjennom 25 sesonger?

- Det er alltid vanskelig når folk skal dele noe som er dypt tragisk. Da handler det om å ivareta sårbare mennesker som har valgt å dele sine mest opprivende eller tyngste historier. Jeg er veldig heldig som har fått lov til å møte mange fine folk, ha gode samtaler og løfte frem historier som virkelig betyr noe for fellesskapet.

Veien videre for Lindmo blir ute i naturen. Det eneste vi foreløpig vet er at Lindmo legger ut på tur og at vi får se en litt annen siden av den kjente programlederen.

- Er du helt ferdig med talkshow nå?

Jeg er slettes ikke lei, jeg elsker fortsatt å være i denne magiske maurtua, men jeg har lenge visst at jeg skal gå mens leken fortsatt er god. Og da ble det nå. Og så tenker jeg at 25 sesonger er en ganske bra økt da, er det ikke det?