Saken oppdateres.

Dagbladet har i dag presentert planene for omorganiseringen av avisen. Prosjektgruppa, som har vært ledet av den nye nyhetsredaktør Mads A. Andersen, kunne i dag fortelle at avisen oppretter flere nye lederstillinger.

En av dem er en helt ny KI-sjef.

- Vi har tro på at dette blir en veldig viktig stilling i Dagbladet. Det skal være en person som skal jobbe med å implementer kunstig intelligens i vårt journalistiske arbeid, sier stabssjef Jan Thomas Holmlund til Kampanje.

Ansetter nye redaksjonssjefer
Han kaller det «et rammeverk for ny organisering av Dagbladet» og sier det er et prosjekt man har holdt på med siden årsskiftet. Det var den gang Mads A. Andersen ble ansatt som ny nyhetsredaktør.

 - Målet har vært å styrke oss på kjerneområder som nyheter, sport og underholdning, sier han.

Han sier transformasjonen fra print til digitalt nå er over og at det nå er snakk om en transformasjon av det digitale. Noe av denne transformasjonen blir å opprette flere nye lederstillinger på det redaksjonelle området.

- Vi kommer til å rendyrke arbeidet med dagsorden og arbeidet med breaking news og ansetter to nye redaksjonssjefer her. Dette blir nye stillinger, sier Holmlund.

Store avdelinger som TV og Pluss forblir egne avdelinger og røres ikke.

- TV fortsetter som før og det som handler om Pluss skal være en egen Pluss-avdeling, sier stabssjefen.

Kutter ikke årsverk
Selv om det er en omorganisering, er det ikke snakk om noen nedbemanninger eller kutt.

- Dette har ikke vært et prosjekt hvor vi skal nedbemanne. Det er et omorganiseringsprosjekt hvor vi ikke skal kutte i antall årsverk og bli færre, men målet er å komme styrket på kjerneområdene nyheter, sport og underholdning.

- Så dere investerer i stedet mer, gitt at dere oppretter flere nye lederstillinger?

- Vi skal gå av denne prosessen med samme antall årsverk som vi går inn og i det ligger det at vi gjør noen omdisponeringer av stillinger. Det er det vi har sagt på allmøtet idag. Men hvordan dette blir har jeg ikke noe mer informasjon om akkurat nå, sier han

- Hva legger du i omdisponeringer?

- Uten å gå altfor langt ned i detaljene så har vi et visst antall ledere i dag og med noen nye lederstillinger, så blir noen sideforskyvninger.

- Blir noen av dagens lederstillinger borte?

- Jeg vil ikke gå i detalj på akkurat hvordan vi gjør det.

Ifølge Medier24 legges gravegruppen i Dagbladet ned som en konsekvens av omorganiseringen. Den blir nå innlemmet i nyhetsavdelingen, bekrefter Holmlund overfor avisen.