NM har en lang tradisjon i Norge og har stått sterkt i den norske fotballsjela siden 1902. I 2024 blir alle de 127 kampene produsert og kommentert rettighetshaverne Amedia og TV 2.

- Vi er veldig glade for at våre gode mediepartnere skal produsere alle kampene og sørger for bred dekning og velfortjent oppmerksomhet rundt turneringen. Det er helt avgjørende for interessen, sier Karl-Petter Løken, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Den første NM-runden spilles denne uken, med totalt 64 kamper. Her er det Amedia som tar det største løftet når de skal produsere 62 av de 64 førsterundekampene.

- Det er et formidabelt løft som er gjort mulig fordi vi har fotografer og kommentatorer til stede der hvor lokalfotballen spilles, sier Christian Haksø.

Han er leder av videodesken i Amedia og prosjektleder for NM, som skal produsere kampene.

- Det er et stort puslespill hvor vi må sikre at det er fotografer og kommentatorer på forskjellige arenaer rundt omkring i Norge, og så er det selvsagt en utfordrende jobb i kontrollrommet for å sikre at signalene flyter ut som de skal til publikum. Hvis det ikke blir for store utfordringer med vær og vind, er jeg likevel trygg på at dette skal gå bra, sier Haksø. 

Det er TV 2 som har kjøpt rettighetene til NM, som en del av fotballavtalen for 2023 til 2028. TV 2 produserer selv én kamp denne runden, mens NRK viser Union Carl Berner mot Vålerenga. 

NM er selve kjernen i Amedia-avisenes fotballtilbud til våre abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia.

- Det er historien om det lokale laget som har mulighet til å erobre hele landet. Det er drømmen om at noe stort skal skje, eller i hvert fall å slå laget fra den andre siden av elva eller byen i akkurat denne kampen, sier Birkelund.