Det nye styret i Schibsteds medievirksomhet er nå satt og styreleder blir som Kampanje allerede har skrevet, daglig leder i Stiftelsen Tinius Kjersti Løken Stavrum. Den nye styrelederen sier i en melding mandag at hun ser frem til at det nye styret skal ta Schibsted Media videre i tråd med Stiftelsen Tinius’ formål.

- Utvikling og fornyelse vil være nøkkelord for det nye styrets arbeid. Mediebransjen er kjennetegnet ved at den alltid møter store teknologiske endringer tidlig. Det tror jeg dette styret er godt forberedt på å håndtere, sier Løken Stavrum. 

Løken Stavrum sier videre at hun ser frem til å lede styret i Nordens viktigste mediekonsern.

- Sammen har vi en unik kompetanse på medieforståelse, digitalisering og skalering. Det vil bidra til en fortsatt sterk utvikling av Schibsted Media, fortsetter den nye styrelederen.

Før jul ble det kjent at Schibsted skal selge medievirksomheten til Stiftelsen Tinius og alt ligger til rette for at så skjer. Det eneste som nå gjenstår er at avtalen godkjennes av Schibsteds generalforsamling 26. april. Dermed blir stiftelsen eneeier av det nyopprettede selskapet Schibsted Media og dette forventes å skje i løpet av andre kvartal i 2024.

Valgkomiteen har vært ledet, som Kampanje også har skrevet, av styreleder i Stiftelsen Tinius, Ole Jacob Sunde. Med seg hadde han tidligere Schibsted Sverige-sjef, Raoul Grünthal, og tidligere Schibsted Norge-sjef, Didrik Munch. Sistnevnte medlem ble valgt av redaktørene i Schibsted.

Sunde er meget godt fornøyd med sammensetningen av det nye styret.

- Det har vært avgjørende for valgkomiteen å sette sammen et styre som har komplementær kompetanse og samlet sett teft for forretningsutvikling. Det har også vært en forutsetning at styrets medlemmer har god forståelse for medienes rolle og innsikt i hvordan bransjen utvikler seg. Den teknologiske utviklingen krever kontinuerlig innovasjon og evolusjon i mediebransjen. Merkevarene i Schibsted Media skal fortsatt være helt i front i denne utviklingen, med god støtte i det nye styret, sier Sunde.

I tillegg til Løken Stavrum vil det nye styret utgjøres av André Christensen,  gründer innen digitale medier og teknologi, engleinvestor, profesjonelt styremedlem og forretningsrådgiver, Ingrid Bojner, toppsjef i Vizrt, Michael Hallén og administrerende direktør i Sats og tidligere Schibsted-topp, Sondre Gravir.  Gravir har blant annet vært administrerende direktør i Bergens Tidende, Aftenposten og Schibsted Marketplaces.

Les også: Sats bygger muskler med Schibsted-topp: - Han kan mer teknologi enn gjennomsnittet

I tillegg er intensjonen at dagens ansatterepresentanter i Schibsted ASA videreføres til styret til Schibsted Media. Dette er Hans K. Mjelva, politisk kommentator i Bergens Tidende, Maria Carling i Svenska Dagbladet og Marita E. Valvik fra Aftenposten. Da må imidlertid reaksjonene på kuttene i styrehonorarer, som kom fra de tillitsvalgte før helgen, glattes over. 

Les også: Schibsted-ansatte reagerer kraftig på kuttforslag: - Skaper et A- og B-lag

I tillegg er det også blitt satt et nytt styre i det nye rubrikkselskapet som spinner ut av Schibsted og som fortsatt vil være et børsnotert selskap. 

Les også: Schibsted-comeback for Rolv Erik Ryssdal: - Vil gjerne bidra