Lanseringen av strømmetjenesten Max nærmer seg med stormskritt og nå er Warner Bros. Discovery klare til å fortelle seerne hvor mye det vil koste kundene når de to separate strømmetjenestene HBO Max og Discovery+ blir til én tjeneste.

Det rimeligste abonnementet vil koste 89 kroner i måneden. Dette abonnementet inneholder reklame og åpner for strømming på to enheter samtidig.

For å slippe reklame må kundene ut med 129 kroner i måneden. Det gir også muligheten til å laste ned opptil 30 titler for såkalt offline-visning.

Får prisøkning
Tilsvarende abonnement på HBO Max koster 99 kroner i måneden. Det betyr at dagens HBO Max-abonnenter får en prisøkning på 30 kroner, eller litt over 30 prosent, når de automatisk overføres til Max 21. mai.

Det bekrefter kommunikasjonssjef Marianne Aambø i Warner Bros. Discovery overfor Kampanje.

- Ja. Max er en utvidet strømmetjeneste som samler HBO Max, Discovery+ og Eurosport på ett sted for første gang. Prissettingen for Max gjenspeiler det betydelig utvidede innholdstilbudet og bedre produktopplevelse på den nye appen, og vil tillate oss å fortsette å investere i det kvalitetsinnholdet og produktopplevelsen vi streber etter å tilby kundene våre. I tillegg har vi introdusert en Basis med reklame-pakke som gir tilgang til Max til en lavere pris, sier Aambø.

Hun legger til at kunder som abonnerer på HBO Max direkte eller via en appbutikk beholder dagens pris de første 60 dagene etter Max-lanseringen.

Abonnerer man i dag både på HBO Max og Discovery+ kan det imidlertid være penger å spare, avhengig av hvilket alternativ man går for.

Må betale over 200 kroner for «alt»
Dersom man ha mulighet til å se Max-innhold i 4K-oppløsning og med Dolby Atmos-lyd, samt sikre seg opptil 100 nedlastinger for offline-visning, må man ut med 159 kroner i måneden.

Denne pakken inkluderer også lineær-TV-kanalene TVNorge, Rex (tidligere kjent som Max, red.anm), Fem, Vox, Discovery Channel, TLC og ID.

På toppen av det hele kan alle abonnenter legge til Warner Bros. Discoverys sportsrettigheter i pakken sin for ytterligere 50 kroner i måneden.

Det betyr at det dyreste alternativet vil koste 209 kroner i måneden.

Discovery+ forsvinner ikke
Flere av dagens abonnenter av HBO Max slo i sin tid til på en lanseringskampanje som skulle gi dem halv pris på tjenesten livet ut. Denne rabatten beholder de på den nye tjenesten, men det blir altså halv pris av en høyere pris.

- Hva skjer med abonnenter av Discovery+? Overføres de også etter hvert?

- Målet er at Max skal være vårt eneste globale strømmeprodukt. Imidlertid vil Discovery+ fortsatt være tilgjengelig i en periode i Norge etter at Max er lansert. Dette er for å sikre at kunder fortsatt kan benytte Discovery+ samtidig som de har muligheten til å abonnere på Max for den ultimate seeropplevelsen, sier Aambø.

På spørsmålet om alt av innhold på Discovery+ vil være tilgjengelig på Max, svarer Aambø:

- Alt fra HBO Max, samt alt innholdet fra Discovery+ som driver engasjement, inkludert norske produksjoner, vil være tilgjengelig på Max. Innholdet fra Discovery+ på Max vil mer enn doble den totale mengden innhold som er tilgjengelig på HBO Max i dag.

Les mer: Norsk humordrama får internasjonal lansering på Max