Presentasjonen vil finne sted på Skup som avholdes i Tønsberg denne helgen.

- Målet med evalueringen har vært å sikre mest mulig læring for flest mulig mennesker. Ved å bruke fagkonferansen SKUP som arena, håper vi også at andre mediehus kan dra nytte av våre erfaringer, sier kringkastingssjef, Vibeke Fürst Haugen i en pressemelding.

Les også: NRK-sjefen møter Kringkastingsrådet: - Har tråkket grundig i salaten

Det var i høst at det var en kraftig mediestorm rundt NRK og dokumentarserien «Ingen elsker Bamsegutt». Serien, laget av NRK-journalist Tore Strømøy, endte med å bli avpublisert av NRK og trippelfelt i PFU.

NRK har gjennom våren drevet en intern evaluering av arbeidet med serien, ledet av NRKs Hege Iren Frantzen og Stein Bjøntegård. Presentasjonen vil skje på lørdag.

Fürst Haugen vil legge frem, læringspunktene og tiltakene fra evalueringen. Etter fremleggelsen følger en debatt ledet av Dagens Næringslivs Astrid Randen.

- Skup handler om å lære av hverandre, også når vi i pressen gjør feil. Vi er glade for at kringkastingssjefen velger nettopp SKUP-konferansen når denne rapporten skal legges frem og tror det vil bli mye å lære for alle og enhver, sier styreleder Nina Selbo Torset.