Vizeum har gått seirende ut av byråkonkurransen til Posten og Bring, og overtar dermed mediekontoen til et selskap som befinner seg midt i store omstillinger.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge forteller at fallende brevvolumer og økt pakketransport, i kombinasjon med ny teknologi og digital transformasjon, har dannet bakteppet for konkurransen.

- Vi har et solid markedsmiljø i Posten Norge, men har behov for rådgivning og spisskompetanse fra et digitalt fagmiljø, som evner å bidra til at vi lykkes i dette markedet, forklarer Gjølme.

- I konkurranse med flere høyt kvalifiserte byråer var det Vizeum som overbeviste oss om at de kontinuerlig er oppdatert på kostnadseffektiv markedsføring i de riktige kanalene. Vi gleder oss til å ha med Vizeum på laget.

Les også: «Alle» vil lage Avinor-reklame: - Stas når 67 byråer kommer (saken er åpen for abonnenter)

Starcom: - Valgte å ikke delta
Det er Starcom som har vært Postens mediebyrå siden 2013. De var ikke med i dagens konkurranse, forteller administrerende direktør Peder Mittet i Starcom.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Posten og Bring, som de har forlenget maksimalt lenge innenfor offentlige anbudsregler. Det er vi takknemlige for, men når det nå kom til en ny runde med anbudsprosess valgte Starcom å ikke delta, sier han til Kampanje.

At deres forrige mediebyrå valgte å stå utenfor konkurransen, mener Gjølme er helt «helt uproblematisk».

- Vi takker også Starcom for et godt samarbeid, sier hun.

Har dratt ned mediebudsjettet
Vizeums avtale med Posten og Bring er et nordisk samarbeid, der Vizeum skal dekke behovet for mediebyråtjenester for Posten Norge med datterselskaper i Norden. Posten ville ha et mediebyrå med tilstedeværelse i Norge og Sverige, og Vizeum Norge kommer dermed til å samarbeide tett med de andre nordiske landene.

- Posten Norge er en av Norges mest kjente og kjære merkevarer med store ambisjoner for fremtiden. Vi er utrolige stolte av at valget falt på oss, og teamet gleder seg til å sette i gang. Gjennom en krevende byråkonkurranse har vi vist at Vizeum forstår den nye økonomien, er digitalt ledende og har viljen og evnen til å tenke nytt på hvordan merkevarer skal lykkes i fremtiden, sier Thomas Barrie, strategidirektør i Vizeum Norge.

Elisabeth Gjølme vil ikke gå inn på detaljene i Postens mediebudsjett, men forteller at de har dratt ned mediespendingen de siste årene.

- Vi har redusert en del av markedsbudsjettene gjennom flere år, men planen i 2018 er å opprettholde 2017-nivå, sier hun.