Etter drøye to år i Oslo reiser Pelle Josephson tilbake til Stockholm med familie og flyttelass. Tilbake legger Josephson igjen et helt nytt DDB Oslo både på ansatte- og kundesiden samtidig som blodrøde tall er vendt til overskudd. Regnskapstallene for 2012 viste 4,3 millioner i overskudd og en byråinntekt på 31 millioner. På det verste i 2009 gikk byrået med over 30 millioner kroner i underskudd og selskapet gikk fra over 100 ansatte til 30.

- Da jeg kom til DDB Oslo, lignet situasjonen mye på den vi hadde i Stockholm noen år tidligere. Dermed var oppdraget veldig tydelig, nemlig å få tilpasset kostnadene til inntektene, digitalisert byrået og levert effektive løsninger for kundene. Jeg er utrolig stolt over hva vi har oppnådd med byrået i løpet av disse to årene. Jeg sa at vi skulle tilbake til toppen og nå ser det ut til at vi er på god vei. Samtidig kjennes det godt å få være med på reisen videre, om enn i en annen rolle, sier Pelle Josephson til Kampanje.

Nå overlater den svenske reklamesjefen DDB Oslo til sin viseadministrerende direktør, Eldar Skylstad. DDBs største kunder i 2012 var McDonalds, SAS og Peugeot,

Josephson tok dermed over DDB etter en svært turbulent tid der byrået som en gang var et av landets mestvinnende og største byråer nærmest kollapset og rekke av byrået profilerte leder og kreative sluttet. Under Josephson derimot har forholdene bedret seg betraktelig og med det tidligere Dist-teamet, Finn Knudsen og Eirik Sørensen, på plass som nye kreative ledere og Aegis-toppene Eldar Skylstad og Petter Gulli som henholdsvis viseadministrerende direktør og planningdirektør har også nye kunder kommet til. Den siste tiden har DDB Oslo vunnet kunder som Viasat, DFDS, Santander og NetCom. I går ble det også kjent at Bergens Tidende legger reklamekontoen sin i fanget til DDB.

Også den nordiske DDB lederen, Niclas Melin er fornøyd med tingenes tilstand, men understreker at Josephson fortsatt kommer til å spille en sentral rolle i DDB og samtidig dukke opp i Oslo ved jevne mellomrom

- Jeg er svært fornøyd med det arbeidet som er nedlagt i Norge de siste årene og det er godt å se at DDB Oslo er tilbake som et sterkt byrå. Men Pelles oppgave var ikke bare å få byrået på rett kjøl igjen, det var i stor grad også å styrke det nordiske samarbeidet. Dette er et arbeid som aldri blir sluttført og her kommer Pelle til å ha en viktig rolle framover. Han har unik kunnskap og erfaring om det nordiske markedet. Vi kommer også å fortsette utvekslingen mellom DDB byråene som startet med Pelle i Oslo og Simon Higby i Danmark. Dette er en viktig del i vår ambisjon om å være det selvsagte valget for bedrifter som søker en nordisk partner, sier den nordiske reklamesjefen, Niclas Helin.

Framover skal Josephson lede DDB Stockholm sine produksjonsenheter med til sammen 50 medarbeidere innenfor områdene studio, film og digital produksjon.