Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
Samtidig klarer NRK1 å øke avstanden til TV 2 noe. Dermed klarer NRK1 å overgå sitt egne interne mål om å opprettholde en markedsandel på årsbasis på 38 prosent. Fasiten, når det gjenstår en dag av 2002, viser at NRK1 notere seg for en markedsandel på årsbasis på 39,2 prosent. Det er en fremgang for året sett under ett på 1,1 prosentpoeng fra i fjor.
NRK1 har også maktet å øke avstanden til TV 2 med noen marginer, slik at avstanden til TV 2 nå er syv prosentpoeng. NRK2 kan sannsynligvis for første gang i historien notere seg for en markedsandel på årsbasis på tre prosent, som er frem 0,1 prosentpoeng fra i fjor.
Men den bedriften har tatt kanalen hele seks år. I sum ender NRK totalt ut med en samlet markedsandel av den norske tv-seingen på 42,2 prosent. TV 2 ligger an til å gå ut av året med en markedsandel i år på 32,2 prosent.
Det er en fremgang på 0,7 prosentpoeng. Dermed klarer altså begge allmennkringkasterne å styrke sin stilling i det norske tv-markedet på bekostning av TVNorge og TV3.
TVNorges markedsandel på årsbasis kryper under ti-tallet og ligger så langt an til å ende på 9,7 prosent. Det er en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng. TV3, som har et tøft år bak seg, ligger an til å ende opp med en markedsandel på årsbasis på seks prosent i år, som er en nedgang på 0,8 prosentpoeng fra i fjor.
Øvrige kanaler ender ut med en markedsandel på 9,9 prosent som er en økning på 0,5 prosentpoeng fra i fjor. Antall minutter vi ser på tv har holdt seg stabil i året som gikk med en nedgang på to minutter fra 158 minutter i daglig gjennomsnitt til 156 minutter så langt i år.
Fordelingen mellom de ulike kanalene holder seg relativt stabil.
De foreløpige tallene for markedsandelene på årsbasis for tv-kanalene er hentet inn med hjelp fra medieforsker Kristian Tolonen i NRK Forskningen.