Gjennom høsten har Optimal Norge duket til inbound frokostworkshop. Ivrige gjester har kost seg med frokost, livlige presentasjoner, utfordrende oppgaver – og to morgentimer har rast av gårde. Målet med workshopene har vært å gi en hjelpende hånd når det kommer til å tiltrekke, engasjere og begeistre målgrupper uavhengig av bransje. Inbound-metodikken passer for alle, og kan enkelt skaleres for både store og små aktører.

 

Ønsker å veilede folk til å velge gode inbound-byråer 

I dag selger «alle» markedsføringsbyråer inbound, men ikke alle tilbyr ekte vare. I teorien er inbound-metodikken enkel, men i praksis er den noe mer komplisert. Derfor holder Jógvan Brimheim Gunnarsson månedlige workshops hos Optimal Norge. Dette for å peke folk i riktig retning, slik at de kan velge gode byråer som faktisk kan inbound ut og inn.

-       Jeg har sagt det før, og jeg kommer til å fortsette å si det – inbound er ikke hyllevare og skal alltid skreddersys. På våre workshops blir alle sett og får konkrete tips til hvordan de kan tilpasse metodikken til seg og sin bransje, sier Gunnarsson.  

 

Workshopen ble BI-forelesning

Workshopen er tilpasset bedrifters markedsførings- og salgsansvarlige. Gunnarsson har selv holdt alle foredragene. Han har snakket om alt fra den moderne definisjonen av markedsføring, og hvorfor kunder velger ulike produkter og tjenester i form av «jobben-som-skal-gjøres-teorien», til hvordan man kan oppnå fortjent digital synlighet.

-       Jeg har også snakket mye om HubSpot og andre aktuelle plattformer hvor man kan drive med inbound, samt hva som egentlig skal til for å komme i gang, sier Gunnarsson.  

Deler av workshopen har også blitt presentert ved Handelshøyskolen BI, campus Nydalen. Her har Gunnarsson forelest for første- og andreårsstudenter i markedsføring, og han er allerede invitert tilbake i 2020.

 

Får mye skryt

I alt har det blitt gjennomført syv workshops, og de gode tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. For Gunnarsson varmer det et inbound-hjerte å høre at flere og flere vurderer å ta i bruk metodikken.

-       Det har vært en utrolig inspirerende dag. Jeg anbefaler virkelig andre å komme og være med på en workshop, sier Elin Sabelsjöld Jonux, Customer Communication Manager hos Raise Gruppen AS, som blant annet driver frisørkjedene til Nikita.

I 2020 kommer Optimal Norge til å tilby oppfølgingsworkshops. Her vil deltakerne få opplæring i hvordan man implementerer verktøy som tilrettelegger for inbound-metodikken.