I løpet av første kvartal 2019 vil Get TDC Norge og Telia Norge formelt slås sammen og etablere en ny sterk utfordrer i det norske markedet. Abraham Foss vil lede det nye selskapet.

Les også: Uklart hvem som blir toppsjef i «nye» Telia: - Skal bare være én leder i Norge

Gunnar Evensen, som til nå har ledet Get TDC, har på eget initiativ valgt å forlate Telia Company. 

- Abraham Foss har alle de lederegenskaper som skal til for å fortsette den suksessrike utviklingen til Telia i Norge. Vi står foran en spennende tid som en sterk utfordrer i det norske markedet hvor vi skal levere konvergente kundetilbud til både privatpersoner og virksomheter. Vi har en historikk uten sidestykke i Norge når det gjelder å skape verdier gjennom sammenslåinger, og det skal vi fortsette med, sier Johan Dennelind, konsernsjef i Telia Company.

Abraham Foss startet i Telia Norge som administrerende direktør i 2015. Han har omfattende erfaring fra ulike rådgiver- og lederroller i og utenfor telecomindustrien.

- Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede det nye selskapet, og jeg ser frem til å jobbe sammen med både dyktige nye og kjente kollegaer. Vi er godt posisjonert til å utfordre og skape verdier for alle våre kunder, og jeg kan love at vi i vår neste fase på denne spennende reisen skal jobbe enda hardere for å bli det foretrukne valget i det norske markedet, sier Abraham Foss.

Se videointervju med Telia-sjefen tidligere i høst der Foss snakket om sammenslåingen og valget av toppsjef. 

Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get TDC, har etter eget ønske bestemt seg for å forlate Telia Company. Han startet i Get TDC i 1998 og har vært administrerende direktør siden 2000. Han forlater stillingen umiddelbart, men vil forbli i selskapet inntil sammenslåingen er gjennomført.

- Gunnar har med enorm suksess posisjonert Get TDC som en ledende tilbyder av bredbånd og tv-tjenester i Norge. Jeg setter stor pris på de verdiene han har skapt og hans innsats i denne første sammenslåingsfasen. Jeg ønsker ham alt godt og lykke til med videre utfordringer, sier Johan Dennelind.

- Beslutningen om å gå videre har modnet siden i sommer. Det er vemodig å forlate et så spennende selskap med så dyktige medarbeidere, men det er en tid for alt, og jeg har nå lyst til å dra ut på nye eventyr. Denne fusjonen er industrielt helt riktig og Telia vi være den beste eier for å videreføre vår suksessrike reise, sier Gunnar Evensen.

Mark Ivin, i dag CFO i Get TDC, vil i tillegg til sine nåværende arbeidsoppgaver fungere som administrerende direktør i Get TDC frem til sammenslåingen i første kvartal 2019.