Christian Printzell Halvorsen blir sjef for den delen av Schibsted som fortsatt skal være på børs og som vil huse alle rubrikkselskapene. Dermed ble det forhåndsfavoritten som blir den nye sjefen i Schibsted. Printzell Halvorsen går internt bare under navnet «prinsen» i Schibsted og dermed var det nettopp prinsen som ble den nye sjefen.

- Det er et privilegium å få lede dette flotte selskapet med alle dets fantastiske mennesker, og jeg ser med både ydmykhet og glede frem til de oppgavene som ligger foran oss, sier Printzell Halvorsen i en melding. 

Han har tidligere vært sjef for Finn.no og toppsjef i teknologisselskapet Cxense før han de siste årene har hatt ansvaret både for Schibsteds markedsplasser og leveringstjenester. Styreleder Karl-Christian Agerup i Schibsted sier det utnevnelsen kommer etter en «omfattende søkeprosess med kandidater både internt og eksternt.»

- Vi er overbevist om at Christian er det riktige valget for Schibsted fremover. Hans dyptgående forståelse av Schibsteds markedsplasser og de muligheter og utfordringer de representerer, kombinert med hans forretningsforståelse og sterke lederegenskaper, gjør ham til den perfekte kandidaten til å lede Schibsted gjennom den neste spennende fasen, sier Agerup. 

Schibsted-konsernet startet det nye året med et underskudd på 216 millioner kroner og en omsetning på 3,8 milliarder kroner. 

Tar over i juni
Christian Printzell Halvorsen vil tiltre sin nye rolle etter at salget av Schibsteds medievirksomheter til Tinius-stiftelsen er sluttført, en prosess som forventes å bli avsluttet i begynnelsen av juni.

- Jeg tror at Schibsted Marketplaces kan fortsette å være et verdensledende markedsplass-selskap ved å utnytte sine sterke posisjoner og ved å utvikle nye, innovative forretningsmodeller, sier han.

Nordic Marketplaces inkluderer blant annet norske Finn, svenske Blocket og Bilbasen og finske Tori.  Markedsplassene er ikke den største virksomheten i Schibsted med en omsetning på 5,4 milliarder kroner i 2023. Samlet omsetter dagens Schibsted-konsern for 15,75 milliarder kroner.

Delte selskapet i to
Det var i forbindelse med den varslede selskapsplitten det ble kjent at Schibsted skulle ha nye sjefer, en for medievirksomheten og en ny sjef for det børsnoterte selskapet.  Som tidligere annonsert skal den tradisjonelle mediedelen ledes av Siv Juvik Tveitnes. Medie- og avisvirksomheten, kalt News Media, skal selges til selskapets største aksjonær, Stiftelsen Tinius, samtidig med at Schibsted selger seg ned i den internasjonale rubrikkgiganten Adevinta. 

Les også: Schibsted og Stiftelsen Tinius i mål med avtale - deler ut 20 milliarder til aksjonærer

Toppsjefen trakk seg
I forbindelse med splitten og salget av mediene til Tinius varslet også dagens konsernsjef Kristin Skogen Lund sin avgang. Skogen Lund kunngjorde i februar at hun trakk seg fra stillingen etter beslutningen om å selge Schibsteds medievirksomhet og skape to separate selskaper.

Les også: Kristin Skogen Lund om livet etter Schibsted: - En ny situasjon for meg

Skal jakte nytt navn
Neste skritt for Printzell Halvorsen og Schibsted vil være å kunngjøre sammensetningen av en ny konsernledelse. Selskapets fremtidige strategi forventes å bli presentert på en kapitalmarkedsdag i fjerde kvartal 2024 og selskapet skal også få et nytt navn. 

Frem til da vil dette selskapet gå under navnet Schibsted Marketplaces. 

Les også: Schibsted og Stiftelsen Tinius i mål med avtale - deler ut 20 milliarder til aksjonærer