For de som liker gamle filmklassikere som «E.T», «Star Wars» og «Nærkontakt av tredje grad», er det høy nostalgifaktor i den nye reklamefilmen til tv-distributøren Canal Digital. Filmen starter på tristeste vis med et samlivsbrudd samtidig som den også viser at det er trøst i vente for de som er kunder av Canal Digital.

- Vi har ønsket å hente assosiasjoner til det filmatiske universet. Underholdning er selve hjertet i Canal Digital og i vårt kundeløfte, og det synes vi denne filmen gjenspeiler på en god måte. Vi vil være en kompanjong, en veileder som gir deg underholdningen du trenger, når du trenger den, sier nordisk markedsdirektør i Canal Digital, Anna Pradzynska, til Kampanje.

Og med den nye payoffen «Noen ganger trenger du bare et romvesen» bør det ikke være veldig overraskende å skjønne hvor den uventede trøsten kommer fra.

- Hvilke assosiasjoner karakteren gir, vil i stor grad være avhengig av seernes referanser. Noen tenker kanskje «E.T», noen Jar Jar Brinks – og andre noe helt annet. Og det synes vi er fint, sier Pradzynska.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Canal Digital.

Ble markedsdirektør i fjor
Hun tok over som nordisk markedsdirektør i Canal Digital sent på året i fjor og filmen er del av hennes første store profilkampanje. Det er også første filmen etter at Canal Digital på kabel og satellitt skilte lag og kabel-tv-virksomheten ble en dela av Telenor-merkevaren og som nå skal få Canal Digital-merkevaren til å skinne.  

- Vi må fortelle en historie om Canal Digital som er større enn det som skjer bare på produktsiden og på den tekniske siden, sa Pradzynska da hun tok over som nordisk markedsdirektør før jul i fjor.

Hun sier hun er stolt over å ha utviklet i dag en helt ny 360-profilkampanje» sammen med resten av Canal Digital-teamet og reklamebyrået Try.

- Vi har det siste året utviklet en ny kommunikasjonsplattform for merkevaren sammen med Try med fokus på å styrke awareness i markedet og endre oppfatningen av Canal Digital fra en tradisjonell tv-tilbyder til et moderne medie- og underholdningsselskap, sier hun.

Les også: Ny Canal Digital-topp kommer fra Lego - starter med å bytte ut byråer

Ny markedsdirektør: Abonnementstallene har falt kraftig de siste årene. Nå skal den nye nordiske markedsdirektøren Anna Pradzynska (t.h.) få Canal Digital til å skinne på satellitt-himmelen 

Tøffere konkurranse
Konkurransen i tv-markedet er større enn noensinne og det på en tid der de tradisjonelle tv-distributørene utfordres fra både internasjonale strømmegiganten som Netflix og de nye tv-tjenestene til kanaler som TV 2 og Viasat – alle med et direkte forhold til tv-kunden.

- Det er mer enn noen gang viktig å være synlig i markedet - og ikke minst fortelle hva vi betyr og skal være for våre kunder. Dette er også første kampanje vi er ute med etter at vi og Kabel skilte lag, sier Pradzynska.

Konkurransen merkes og Canal Digitals kundebase har krympet med årene sakte men sikkert. Kvartalstallene for starten på 2019, var intet unntak. Bare i siste kvartal forsvant nye 16.000 fra Canal Digital og på ett år har kundefrafallet vært på hele 46.000.

- Det er ingen hemmelighet at konkurransen hardner til, og tv-markedet kan til tider være forvirrende for kundene å navigere i. Derfor er det viktig for oss å levere tydelig, relevant og underholdende kommunikasjon som publikum ønsker å bruke tid på, og som gjør at de husker oss, sier Pradzynska.

Satser mer på følelser
Kampanjen som nå går på lufta er også et klart brudd med den store oppmerksomheten som viet produkt, pris og abonnement i telekomsektoren de siste årene. Men i år har både Telia, Get, Ice og nå Canal Digital laget mer profilbyggende reklame.

- De siste to årene har vi hatt mye fokus på produkt og tjenester, ikke unaturlig siden vi for litt over ett år siden hadde vi storlansering med Norges første Android tv-plattform og da også presenterte dette i markedet. Men nå løfter vi blikket og fokuserer på merkevare og fortellingen om hva vi står for og hva vi ønsker kundene skal forbinde oss med, sier Pradzynska.

Det er reklamebyrået Try som står bak filmene som nå skal på lufta.

- Vi mennesker velger ofte underholdning ut i fra sinnsstemning eller situasjon, og hva man trenger akkurat der og da. Med mengdene av underholdning som tilbys har også valgene blitt mer personlige. Noen dager trenger du bare litt humor, andre dager en trist dokumentar, en stor fotballkamp, eller kanskje en sær film om romvesener. Canal Digital leverer alle typer underholdning til folket, uansett hva du måtte trenge – og uansett hvor du er, sier Eirik Sørensen som er den ene halvdelen av det kreative teamet bak filmen.

- Når vi har jobbet med kampanjen har vi også hatt fokus på at innholdet står i stil med merkevaren. Både i utrykk og i fortellingene. Alltid underholdning – også i reklamen, sier den andre halvparten Caroline Riis.

Konsulent og prosjektleder på kampanjen fra Try har vært Catharina Kokkim og Vilje Mohn og produksjonen og spesialeffektene er gjort av Bacon.

Canal Digital jobber på mediebyråsiden med Zenith som er en del av Publicis i Norge.