Fredag deler Mediaforum for tredje året på rad «Annonsørprisen» til en annonsør som har bidratt til å videreutvikle mediefaget. De fem som kjemper i finalen er Coca-Cola, Coop/Obs, DNB, Finn.no og Tine. De er valgt ut av nærmere 60 kandidater.

- Det var veldig hyggelig å høre, sier direktør for marked i Tine, Frode Fimreite, når Kampanje forteller om nominasjonen.

- Er det fortjent?

- I hvilken grad det er fortjent får nesten andre vurdere, men det var i hvert fall veldig hyggelig å bli anerkjent sammen med så mange flinke kandidater. Det var et sterkt finalheat, sier Fimreite.

Tidligere har Telenor og Orkla vunnet prisen. 

Les også: Dobbelt-gull til Orkla - se alle vinnerne fra årets Mediaforum her

Les også: «High five» for Telenor - kåret til beste annonsør på Mediaforum

I årets jury har Tonje Gjerstad (juryleder) i TG Rådgivning sittet sammen med styreleder i Mediaforum, Pål Listuen, Lena Sarset fra OMD, Jo-Øystein Slinde fra JCDecaux, Sverre Vinje fra Carat og Sten Bråthen fra MediaCom.

- Det har vært et spennende arbeid å analysere kandidatene i forhold til kriteriene som ligger til grunn. Mye inspirerende arbeid med inkludering og fremtidsretting som kjerneverdier. Uventede grep og mye godt arbeid med nytenking og mot. Selv om man kan tenke at disse fem markedsførerne er relativt like er det utrolig inspirerende å se hvordan alle tar målgruppene sine på alvor, viser nytenking og har fokus på forretningsmessige resultater, sier juryleder Tonje Gjerstad.

Bedt om å trekke frem noe han er spesielt fornøyd med det siste året, sier Frode Fimreite i Tine:

- Vi har lykkes med de etablerte konseptene våre som «Go’morgen» og «Sulten». Dette er konsepter som har levd over lang tid og har vi hatt mange gode uttak på Norvegia og Jarlsberg der har vi har klart å fonye oss. Vi har også klart å kommunisere smak på breddeproduktene våre som melk og matlaging på en fin måte, sier Fimreite.

- Så da ville det også smakt med en pris?

- Ja, absolutt. Det er en hyggelig anerkjennelse å få, sier Fimreite.

Utdelingen av prisen skjer fredag 25. oktober på kvelden.

Kan vinne:

Markedsdirektør i Tine, Frode Fimreite, er en av fem nominerte når Mediaforum skal kåre hvem som er årets annonsør.