I 2018 ble Helene Friis ansatt som sjef for The Explorer-prosjektet i Innovasjon Norge. Nå er hun klar for nye oppgaver som avdelingsdirektør for strategisk posisjonering.

- Strategisk posisjonering handler om hvordan Norge og norske bedrifter fremstår i internasjonale markeder. Vi skal blant annet hjelpe norske bedrifter med deres merkevarer, sier Friis.

Den nye avdelingen er del av divisjon for strategisk posisjonering, reiseliv og spesialoppdrag som ledes av Elisabeth Svanholm Meyer og som også rommer Visit Norway.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver med alt fra næringslivsdelegasjoner til posisjonering av havnæringene, sier Friis.

Allerede torsdag 10. desember er hun i gang med et Ted Talk-inspirert lunsforedrag med merkevareprofessor Magne Supphellen fra NHH. Arrangementet avholdes på den nye digitale arrangementsplattformen til Innovasjon Norge, NorwayEvent.com.

- Magne skal fortelle hvorfor norske bedrifter bør prioritere merkevarebygging i 2021. Vi har også fått med oss sannhetsvitner i NHO-sjef Ole Erik Almlid, BI-professor Torger Reve og Yaras kommunikasjonssjef Kristin Nordal, forteller Friis.

Hun kom til Innovasjon Norge fra Telenor, der hun hadde vært i åtte år og sist i stillingen som markedssjef. Som sjef for The Explorer-satsingen i Innovasjon Norge har hun vært ansvarlig for å «matche» internasjonale næringslivsaktører med norske grønne løsninger. Denne satsingen blir med over i den nye avdelingen.

- Jeg har vært så heldig å få lede The Explorer i mer enn to år. Vi har snart 400 norske bedrifter på plattformen og over 100.000 internasjonale besøkende til nettsiden hver måned. The Explorer er ett av flere initiativ for strategisk posisjonering av norsk næringsliv, og det skal det fortsette å være, sier hun.

Selv om 2020 vært svært vanskelig for mange bransjer, ser Friis optimistisk på fremtiden.

- Vi sier at 2021 skal bli merkevareåret. Det tjuvstarter vi allerede i desember med Supphellen-arrangementet. Vi håper at vi kan være en liten vitamininnsprøyting til næringslivet, avslutter hun.