Norsk Tipping har tegnet en ny stor sponsoravtatale med norsk fotball og er tilbake i en fireårig avtale som generalsponsor. Den nye avtalen har en verdi på over 250 millioner, heter det i pressemelding fra Norsk Tipping. 

De siste årene har Norsk Tipping vært ute som generalsponsor av den norske toppfotballen og kun vært inne i breddeidretten og nivå fire av herrefotballen, den såkalte Norsk Tipping-ligaen. Nå har forhandlingene som Kampanje tidligere har omtalt resultert i en mye større avtale.

- Den nye avtalen betyr at vi engasjerer oss bredt, i store deler av norsk fotball. Vi har hatt et nært forhold til norsk fotball siden 1948, og vi kjenner oss som en naturlig medlem av den norske fotballfamilien. Prosjektene som ligger i den nye avtalen skal løfte fotballen på alle plan, og vi gleder oss stort til å være en del av norsk fotballs framtid, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid i en melding.

Les også: Norsk Tipping tilbake som generalsponsor av norsk fotball

Ny generalsponsor:

Norsk Tipping-sjefen Åsne Havnelid legger over en kvart milliard på bordet for å bli ny generalsponsor av norsk fotball.

- En stor avtale
Den nye avtalen er tegnet med både NFF, Norsk Toppfotball og kvinnefotbalen. Avtalen omfatter blant annet viktige breddeaktiviteter som Kvalitetsklubb og Grasrottreneren, NM-turneringene, A-landslagene, og nå også Eliteserien, OBOS-ligaen, Toppserien og 1. divisjon kvinner, i tillegg til Norsk Tipping-ligaen (nivå fire på herresiden),

- Jeg er på vegne av norsk fotball veldig glad og stolt for at Norsk Tipping forsterker sitt engasjement i fotballen sammen med NFF, Norsk Toppfotball og Toppfotball Kvinner gjennom en så stor avtale, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Han sier samarbeidet med Norsk Tipping «har vært avgjørende for den aktiviteten man ser i norsk fotball i dag med over 370 000 aktive spillere.»

- Samarbeidet rundt den nye avtalen har som mål å styrke satsingen og øke interessen for fotballen i Norge ytterligere, sier han.

Toppfotball Kvinner, Norsk Toppfotball og Divisjonsforeningen er også strålende fornøyde.

- Vi er veldig glade for at Norsk Tipping trapper opp sin satsing på kvinnefotballen, og slik fortsetter å være en viktig støttespiller for like muligheter i idretten vår. Dette vil bidra sterkt i arbeidet med å løfte produktet ytterligere i årene som kommer, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball sier «midlene fra Norsk Tipping vil bli brukt til å fortsette det gode arbeidet med spillerutviklingen i norsk fotball.»

- Vi er særs glad for at Norsk Tipping er tilbake med full kraft i Eliteserien. Klubbene på kvinne- og herresiden vil sammen med Norsk Tipping ha særlig fokus på at toppen bidrar til bredden med ulike aktiviteter. Avtalen er historiens største for Norsk Toppfotball, sier han.  

Styreleder i Divisjonsforeningen Kari Lindevik, som organiserer 100 medlemsklubber som spiller i PostNord- og Norsk Tipping-ligaen, sier «den nye avtalen med Norsk Tipping er svært gledelig.»

- Vi jobber daglig med klubbutvikling og spillerutvikling, og nettopp dette setter denne avtalen særlig fokus på og innretter sine tiltak mot. Målrettede tiltak både mot barn, ungdom, kvinner og menn som vil bidra med utviklingen i hele norsk fotball. Våre klubber er også store breddeklubber med flere tusen aktive innenfor barne- og ungdomsfotballen for både gutter og jenter, og så er vi jo veldig glade for og stolte av at våre 84 lag i norsk 3. divisjon også de neste fire årene skal bære navnet på denne avtalen. Norsk Tipping-ligaen er et navn som hele landet forbinder med drømmer, fotballglede og fellesskap. Både på og utenfor banen, sier hun.