Reitan-konsernet, som omfatter blant annet dagligvarekjeden Rema 1000, Narvesen, Pressbyrån og kioskkjeden Seven Eleven, blir sponsor for idrettsutøver Birgit Skarstein. I avtalen er det også klart at Skarstein etter endt karriere får jobb i avdelingen til kommunikasjonsdirektør Inger Sethov i Reitan-konsernet, der hun blant annet skal jobbe med samfunnskontakt. Det skriver VG mandag.

Konsernsjef Ole Robert Reitan mener Skarstein har både «utstråling og intellekt».

- Jeg kan ikke tenke meg noe mer positivt og offensivt menneske enn Birgit […] Hun blir også viktig når det gjelder inkludering og mangfold. Vi er et konsern med ansatte med bakgrunn fra veldig mange land, sier Reitan til avisen. 

Skarstein er ikke bare en av landets aller mest populære idrettsutøvere, hun er også en idrettsutøver som har levert både idrettsbanen med paralympics-gull i roing i Tokyo for et snaut år siden og har en rekke VM- og EM-gull og medaljer. Skarstein har også vist seg å være en profil utenfor idrettsarenaen og har også deltatt i flere TV-programmer.

Les også: Ingebrigtsen sender Klæbo ut av pallen – her er listen over landets mest populære idrettsstjerner

Til sommeren skal den paralympiske mesteren sammen med prinsesse Märtha Louise lede TV 2s «Sommerfest fra Telemark».

Til VG sier Skarstein at hun ikke har satt noen dato for når idrettskarrieren er over.

- Jeg har ikke bestemt meg for når jeg skal legge opp, men jeg kjenner jo at jeg har blitt eldre. Du er avhengig av at kroppen fungerer 100 prosent - og ha motivasjonen for å prestere på dette nivået. Men det kommer en dag for alt. Jeg kan ikke holde på i ti år til, sier hun.